Θεωρείται από τις όμορφες αλλά κυρίως κομψότερες γυναίκες πολιτικούς του πλανήτη, όχι γιατί φορά ακριβά ρούχα αλλά γιατί είναι πάντα προσεγμένη και ξέρει να ταιριάζει την εμφάνισή της με την εκάστοτε περίσταση. Είναι αθλήτρια, δρομέας και ποδηλάτισσα. Η Γουέντι Ντέιβις, γερουσιαστής, μιας από τις πιο σκληροπυρηνικές και ακραία συντηρητικές ρεπουμπλικανικές πολιτείες των ΗΠΑ, το Τέξας μιλούσε επί 11 ώρες χωρίς διακοπή, με τη βοήθεια ενός καθετήρα.

Παράδειγμα θέλησης και δυναμικότητας η Ντέιβις, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχή, θρησκευόμενη, τυπικά αμερικανική αγροτική οικογένεια και αναγκάστηκε να δουλεύει παράλληλα με το σχολείο από τα 14. Στα 19 της, ήταν χωρισμένη, μητέρα ενός παιδιού που μεγάλωνε μόνη της, κάνοντας δυο δουλειές. Με μεγάλους κόπους και θυσίες, κατέκτησε το πτυχίο νομικής από το μέγα Χάρβαρντ και στη συνέχεια έγινε γερουσιαστής. Σήμερα η Γουέντι Ντέιβις είναι η ηρωίδα του αμερικανικού κινήματος υπέρ των αμβλώσεων.

Προκειμένου να κατορθώσει να επιβάλλει τη δική της πολιτική οπτική στο θέμα των αμβλώσεων, ακλούθησε μια τακτική κωλυσιεργίας, που συνηθίζεται στον Αμερικανικό κοινοβουλευτισμό, προσθέτοντας δε, το όνομα της στην ιστορία των πολιτικών, που επέδειξαν υπεράνθρωπες δυνάμεις να μιλούν, ασταμάτητα και με ειρμό, όρθιοι για ώρες σε «filibuster» (κωλυσιεργίας λόγοι), υποδείγματα ρητορικής.

Φορώντας αθλητικά παπούτσια, η Γουέντι Ντέιβις μιλούσε επί 11 ολόκληρες ώρες, με τη βοήθεια ενός καθετήρα. Σύμφωνα με την ισχύει του filibustering, της κωλυσιεργίας, για τη μη ψήφιση ενός νόμου είναι θεμιτή τακτική στις ΗΠΑ, αλλά έχει αυστηρούς κανόνες. Ο βουλευτής που την επιχειρεί δεν πρέπει να διακόψει στο ελάχιστο την ομιλία του, ενώ απαγορεύεται η λήψη τροφής ή νερού.

Τελικά, ο λόγος τής αφαιρέθηκε όταν το προεδρείο έκρινε ότι βγήκε εκτός θέματος, αλλά πλέον πέτυχε τον σκοπό της. Η προθεσμία εξέπνευσε και ο νόμος για το κλείσιμο των κλινικών που κάνουν αμβλώσεις δεν πέρασε, αφού κρίθηκε εκπρόθεσμη.

Και ενώ το αμερικανικό πολιτικό σύστημα την θαύμασε, οι ειδικοί του στιλ την ανακήρυξαν ως την πιο κομψή πολιτικό στον πλανήτη, οι σύντροφοί της στον αγώνα της την αποθέωσαν, είναι για τους πιο σκληρούς ρεπουμπλικάνους, η πιο αντιπαθής γυναίκα της μεγάλης τους χώρας…