Η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, μία από τις πιο αξιόλογες και διαχρονικά ποιοτικές γυναικείες παρουσίες του Ελληνικού θεάτρου, πρωταγωνιστεί αυτό το καλοκαίρι στην παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, μαζί με τον Μηνά Χατζησάββα, τον Βασίλη Χαλακατεβάκη και άλλους γνωστούς ηθοποιούς.

Το Thesout την συνάντησε στο θέατρο Κήπου, λίγο πριν την παράσταση και η καταξιωμένη ηθοποιός μίλησε για την Τέχνη της, την επιθυμία της να κάνει στροφή στην κωμωδία αλλά και την πολύχρονη απουσία της από την τηλεόραση.

«Οι ρόλοι που με χαρακτηρίζουν είναι οι δραματικοί, όμως θα ήθελα να δοκιμάσω και την κωμωδία γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις. Το θέατρο ήταν το όνειρο μου από παιδί, έκανα πολλές θυσίες για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, το μόνο που μου λείπει είναι η ηρεμία των διακοπών τα τελευταία 11 χρόνια», εξομολογήθηκε για να συνεχίσει:

«Η αγωνία που έχω κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου, γιατί ανεβαίνει ο πήχης και ο κόσμος έχει περισσότερες απαιτήσεις από τον ηθοποιό. Δείχνω την ίδια σοβαρότητα στην τηλεόραση, απουσιάζω βέβαια από αυτήν τα τελευταία 6-7 χρόνια».

Επίσης, αναφέρθηκε και στους συναδέλφους της ηθοποιούς που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «δουλεύουν πλέον με μισθούς πείνας».