Η Θωμαίς Απέργη μέσα σε έναν μόλις χρόνο έγινε γνωστή για την ιδιαίτερη φωνή και τις πιο τζαζ μουσικές επιλογές της, έθεσε υποψηφιότητα αξιοπρεπώς για την Γιουροβίζιον, είδε το gossip να ασχολείται με το χαμόγελο της, ξεφεύγοντας – άλλη μια φορά- σε χοντράδες, βρέθηκε και πάλι με σοβαρότητα στο YFSF.

Μιλώντας, εχθές, στη Μεσημεριανή Μελέτη, μπροστά στην κάμερα, που δεν την κορόιδευες, με ευαισθησία, σεβασμό και αλήθεια απ' αυτήν που βγάζουν τα παιδιά, όταν ξεκινάνε να δίνουν υλικό στα όνειρά τους. «Μου αρέσει πολύ η κυρία Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η κυρία Αλεξίου και η κυρία Γαλάνη. Είναι άνθρωποι που όταν ακούω τραγούδια τους, νιώθω κάτι» είπε για να παραδεχτεί στη συνέχεια πως: «Όσο μπαίνεις στον χώρο και βλέπεις την υποκρισία και το ψεύτικο χαμόγελο, νιώθεις τόσο μόνος σου, και καταλαβαίνω ότι οι μόνοι που έχω είναι οι γονείς μου και οι πολύ δικοί μου άνθρωποι».

Και δυστυχώς μικρή Θωμαίς, όλοι οι χώροι ίδιοι είναι, έτοιμοι να σε χωρέσουν σε δικά τους κοστούμια ή να σε αρνηθούν. Και ναι εσύ και όλα τα παιδιά του κόσμου, σε όποιον χώρο, οφείλετε να επιμένετε και να κερδίζετε, γιατί σας αξίζει…