current views are: 7

5 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση03:31

Η Αμάντα Σέιφριντ ως Λίντα Λόβλεϊς και το νέο «Βαθύ Λαρύγγι»! (Βίντεο)

Μια πρώτη αίσθηση από το «Lovelace», το βιογραφικό έπος σχετικά με την αληθινή ιστορία της Λίντα Λόβλεϊς, δόθηκε στον παγκόσμιο τύπο, χάρη στο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε.

Δημοσίευση 03:31’
αρθρο-newpost

Μια πρώτη αίσθηση από το «Lovelace», το βιογραφικό έπος σχετικά με την αληθινή ιστορία της Λίντα Λόβλεϊς, δόθηκε στον παγκόσμιο τύπο, χάρη στο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε.

Μια πρώτη αίσθηση από το «Lovelace», το βιογραφικό έπος σχετικά με την αληθινή ιστορία της Λίντα Λόβλεϊς, δόθηκε στον παγκόσμιο τύπο, χάρη στο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε. Στην ταινία, που αφορά στη ταραχώδη και τελικά δραματική ζωή της πρωταγωνίστριας της θρυλικής ερωτικής ταινίας των ’70s «Βαθύ Λαρύγγι», μετά από πολλές αλλαγές στους πρωταγωνιστές, εμφανίζονται οι Αμάντα Σέιφριντ, Πίτερ Σαργκαρντ, Σάρον Στόουν, Ντέμι Μουρ και ο Τζέιμς Φράνκο στον ρόλο του Χιου Χέφνερ.

Η ταινία ξεκινά από τα νεανικά χρόνια της Λίντα Μπόρμαν, μιας όμορφης μέσης αμερικανής έφηβης, που ονειρεύεται να γίνει σταρ του Χόλυγουντ. Μόλις, όμως, τελειώνει το σχολείο γνωρίζει τον μελλοντικό της σύζυγο, Τσακ Τρέινορ κι αυτός την υποχρεώνει να μπει στη βιομηχανία του πορνό, ως Λίντα Λάβλεϊς. Αφού επιλέγεται για το καστ της φωνοταινίας του 1972, «Το βαθύ λαρύγγι», γίνεται διάσημη διεθνώς, ενώ η ταινία αλλάζει τον τρόπο που όχι μόνο η Αμερική αλλά ο πλανήτης ολόκληρος αντιμετώπιζε τις αλήθειες του σεξ. Τα 70’ς είναι η εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης και η ταινία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για ιδεολογικές συγκρούσεις μεταξύ φεμινιστριών, οπαδών του ελεύθερου σεξ, ή πολέμιων του πορνό. Η Λίντα όμως, προσπαθεί να ξεφύγει από τη βιομηχανία του πορνό, καθώς, όπως καταγγέλλει στην αίτηση διαζυγίου της αλλά και στην αυτοβιογραφία της που κυκλοφορεί το 1980, κακοποιείται από τον σύζυγό της Τσακ. Είναι αυτός που την εξώθησε με βία να μπει στο πορνό αλλά και στην πορνεία. Αποκηρύσσει την καριέρα της, γίνεται ακτιβίστρια κατά του πορνό και τελικά, καταφέρνει να ισορροπήσει και να ζήσει μια πιο συμβατική ζωή μέχρι τον τραγικό της θάνατο το 2002, ύστερα από ένα τροχαίο, σε ηλικία μόλις 53 ετών.

Τον απαιτητικό ρόλο της Λόβλεϊς ενσαρκώνει, η Αμάντα Σέιφριντ, όπου σε συνεντεύξεις της έχει πει πως «ο κόσμος θεωρεί μεγάλο θέμα το να υπάρχει σεξ σε μια ταινία, αλλά δεν λέει το ίδιο και για τα όπλα».

Η Αμάντα ήξερε καλά τι σκηνές πρόκειται να γυρίσει λόγω του σεναρίου, αλλά έβλεπε την όλη διαδικασία πολύ πιο σύνθετη, από το ότι γυρίζει απλά μια ερωτική ταινία. Ο χαρακτήρας της Λίντα, μιας γυναίκας που γνώρισε μεγάλη βία από τον άντρα της, την εξιτάρισε.

«Το μόνο που ήθελε, ήταν να γίνει ηθοποιός. Όταν μπήκε για τα καλά στον κόσμο της ερωτικής βιομηχανίας, κατάλαβε πως αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελε» δήλωσε η Σέιφριντ και συνέχισε: «Έψαχνε για αποδοχή και αγάπη».


σχετικα αρθρα