Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη  η Eva Mendes μιλά για όλα την αφορούν: για το σεξ, την απιστία, τους άνδρες και τους φόβους της.

«Έχω κανει σεξ και στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ, με τον ίδιο άνθρωπο με τον οποίο διασχίσαμε οδικώς όλη την Αμερική. Το σεξ ήταν πολύ, πολύ καλό» λέει χωρίς κανένα ενδοιασμό η ηθοποιός.

Το αγαπημένο της μέρος στη Γη, είναι το νεκροταφείο που έχει ταφεί ο Jim Morrison και ο Oscar Wilde (τo Pere Lachaise στο Παρίσι): «είμαι εθισμένη στα νεκροταφεία. Πάντα με ενθουσίαζαν. Δεν συχνάζω σε τέτοια μέρη, αλλά νιώθω πολύ άνετα και γαλήνια όταν περπατώ ανάμεσα σε τάφους».

Το μόνο που την φοβίζει είναι η ανεργία και οι αράχνες, ενώ πλέον έχει πάψει να πιστεύει στη μονογαμία: «Όταν ήμουν κοριτσάκι πίστευα. Τώρα θεωρώ πως το “για πάντα” είναι λίγο υπερβολικό, και η μονογαμία μια πολυτελής ουτοπία».

Στις σχέσεις της προσπαθεί να είναι πιστή, καθώς όπως λέει «δεν έχω περάσει πάνω από μια δεκαετία με κάποιον ώστε να έχω άποψη».

Θεωρεί ότι η Λατινική της καταγωγή τη βοήθησε να κάνει καριέρα, ενώ αποκαλύπτει ότι αν δεν γινόταν ηθοποιός θα ήθελε να γίνει διακοσμήτρια. Προτιμά να τη θεωρούν αστεία παρά σέξι και χαρακτηρίζει τον εαυτό της γελοία μέχρι βλακείας.

Για την 36χρονη Mendes ο ιδανικός άνδρας είναι αυτός που δεν έχει να αποδείξει τίποτα στους άλλους. «Που είναι γοητευτικός αλλά και μορφωμένος». Αγαπημένος της ηθοποιός είναι ο George Clooney, και όνειρο της κάποια στιγμή να συμπρωταγωνιστήσουν ή να τη σκηνοθετήσει.