Είναι και οι δύο ικανοί και ταλαντούχοι καλλιτέχνες, αν και υπηρετούν εντελώς διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ως υπηρέτης του θεάτρου εδώ και αρκετά χρόνια, έχει κάθε δικαίωμα να σχολιάσει την απόφαση του δημοφιλούς star να πει το μεγάλο ναι στον Δημήτρη Λιγνάδη και να πάει στην Επίδαυρο, όπου θα υποδυθεί τον θεό Διόνυσο στις «Βάκχες» του Ευριπίδη.

«Η αλήθεια είναι ότι ζούμε κάποιες εποχές που κάποια θέματα φαινόντουσαν λυμένα, αλλά τελικά δεν είναι. Ίσως οι εποχές, η βαρεμάρα μας… Κοίταξε να δεις, εμένα θα μ’ ενδιέφερε ο στόχος. Αν ο στόχος είναι αληθινός, πραγματικός, τότε δεν μ’ ενοχλεί καθόλου και εννοείται ότι θα κριθεί. Να το δούμε και να το κρίνουμε. Θα βάλω όμως τις εξής παραμέτρους: ο στόχος είναι απόλυτα καλλιτεχνικός; Με όλους αυτούς τους ηθοποιούς που βρίσκονται στην παράσταση, οραματίζεται κανείς τις «Βάκχες» έτσι; Τότε ναι, το δέχομαι. Αν αυτό είναι το όραμα, το δέχομαι. Αυτό όμως αποδεικνύεται πάνω στη σκηνή...

... Τα μάτια και τα αυτιά του κόσμου δεν μπορείς να τα γελάσεις. Ο Σάκης είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στο κοινό. Κι αυτό επηρεάζει αυτόματα με κάποιον τρόπο την αντικειμενική γνώμη. Εγώ αυτό που ζητώ είναι να ακούμε και να βλέπουμε χωρίς δύο μέτρα και δύο σταθμά, εκείνη την ώρα που συμβαίνει το γεγονός. Να είμαστε ειλικρινείς. Όμως για όλο αυτό δεν ευθύνεται ο Σάκης Ρουβάς. Ίσως είναι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν φέρει ευθύνη. Τη μόνη ευθύνη που φέρει είναι αυτή της αποδοχής. Είπε «ναι», υποστήριξε στη συνέντευξή του στο onlytheater.gr ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος βέβαια ξέρει να κρίνει αλλά ποτέ δεν δέχεται ο ίδιος την κριτική.