Η Μαρία Χούκλη μίλησε στο περιοδικό "Κ" της Καθημερινής για τα παιδικά χρόνια και τις αναμνήσεις γύρω από το οικογενειακό τραπέζι.

«Το επίσημο γεύμα ήταν το βραδινό» είπε, «όταν επέστρεφε ο μπαμπάς και όλη η οικογένεια ήμασταν δίπλα – δίπλα. Δεν είχε σημασία αν το φαγητό ήταν φτωχικό, η διάθεση και η φροντίδα της μητέρας μου το έκαναν κάθε φορά ξεχωριστό. Ο μπαμπάς μου ήταν εργοδηγός, έπαιρνε κάθε πρωί τα όρη και τα βουνά, η μαμά στο σπίτι. Μην φανταστείτε λοιπόν κάνα γεύμα στον πύργο, με ασημένια μαχαιροπήρουνα και κρυστάλλινα ποτήρια. "Μόνο αγάπη χρειάζεται το φαγητό" έλεγε και ξαναέλεγε η μητέρα μου».

Για τις δικές της μαγειρικές συνήθειες δήλωσε πως «στο σπίτι μου εδώ στην Αθήνα, αλλά και ως φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, δεν πρέπει να τηγάνισα ποτέ πατάτες. Για λόγους γραμμής βέβαια»! Όσο για την οικιακή της οικονομία είπε πως: «για μένα η μαγειρική είναι ένα θαύμα. Είναι μια διαδικασία αγχολυτική και θεραπευτική. Πρόσφατα μάλιστα κατάφερα να φτιάξω και μουσακά, πολύ επιτυχημένα. Αν με έμαθε κάτι η κρίση είναι να μην πετάω τίποτα, να είμαι προσεκτική στις ποσότητες του φαγητού που φτιάχνω και να παίρνω κάθε πρωί μαζί μου στο γραφείο το ταπεράκι μου»...