Από τη Φανή Πλατσατούρα

Ήταν τα περασμένα καλοκαίρια του Ιουλίου που δεν σε βαστούσε η Αθήνα και τα ντουβάρια της. Σαν ελεύθερο πουλί δραπέτευες σε θαλασσινές οάσεις με τα αλμυρίκια, τον αναζωογονητικό ήχο των κυμάτων και τον ήλιο να σου σημαδεύει το κορμί και εσύ να χαίρεσαι για τα μελανά του σημάδια - απόδειξη πως και τούτο το καλοκαίρι είχε δράση, περιπέτεια και οριζοντίωση στη φούξια πετσέτα σου-. 

Οι καλοκαιρινές διακοπές ήταν γεμάτες εικόνες. Ένα καλό δωμάτιο με θέα το γαλάζιο των Κυκλάδων, πρωινό στο μπαλκόνι, μετά μακροβούτια, μεζέδες με την παρέα σε γραφικά ταβερνάκια, πάλι θέα από το μπαλκόνι κι ύστερα νυχτερινές τσάρκες στη χώρα και στάσεις στα τουριστικά μαγαζιά που ξεφύτρωναν με ρυθμούς  τουλάχιστον μανιταριών. Και μετά ήρθε ο αόρατος εχθρός που κάποιοι τον βάπτισαν προβλέψιμα «οικονομική κρίση»...

Δεν βαριέσαι, σκέφτεσαι. Ας γίνει η μαγευτική Πάρος ένα τριήμερο στο Αγκίστρι, το καλό ξενοδοχείο ας αντικατασταθεί με ένα φθηνό δωμάτιο χωρίς θέα και δικαίωμα στο ατένισμα του πελάγους και ας πάει στην ευχή και ο θαλασσινός μεζές. Καλή διάθεση να υπάρχει...

Και εκείνο το τέρας που βαπτίστηκε «προσωρινό και βιώσιμο», συνεχίζει και πάλι να σου κουνά επιδηκτικά πέρα δώθε το δάχτυλο, υπενθυμίζοντάς σου πως ακόμη και το τέταρτης κατηγορίας δωμάτιο είναι πλέον απαγορευτικό για την τσέπη σου.

Στρωματσάδα στην παραλία, ΤΕΛΟΣ! Οι καλύτερες διακοπές, μονολογείς. Ελεύθερο κάμπινγκ σε μία κάπως ερημική παραλία και επιστροφή στη Φύση. Αμ δε...

Προσχέδιο νέου νόμου που θα κατατεθεί εντός ημερών προβλέπει πρόστιμο της τάξεως των 300 ευρώ για το ελεύθερο κάμπινγκ, δηλαδή το διπλάσιο συγκριτικά με αυτό που ίσχυε ως τώρα: τα 147 ευρώ.

«Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους  300 ευρώ ανά άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά μεταφορικό μέσο, που επιβάλλεται από το βεβαιούν την παράβαση αστυνομικό ή λιμενικό όργανο και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του ν. 2696/1999 (Α΄ 57). Σε ελέγχους από μεικτά συνεργεία την ποινή του προστίμου επιβάλλει το αστυνομικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο», αναφέρει χαρακτηριστικά το προσχέδιο νόμου.

Κοινώς, τα κουβαδάκια σου και σ΄ άλλη παραλία, από εκείνες που δύσκολα εντοπίζει ανθρώπου μάτι και κυρίως ελεγκτικού μηχανισμού!