Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
 

Ω! Ναι! Έφυγε σήμερα το πρωί το "μαύρο" από τις οθόνες, όπως είχε προαναγγελθεί, μετά τυμπανοκρουσιών. Είδαμε λοιπόν, το νέο σήμα της ΕΡΤ, από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης με την ψευδή ονομασία ΕΔΤ, δηλαδή Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, άσχετα που για μας το πλέον σωστό θα 'ταν ΕΚΤ, Ελληνική Κρατική Τηλεόραση, πιο πολύ από ποτέ. Να μη σταθούμε σε όλα τα άλλα, μιας και τα 'χουμε πει κι τα 'χουμε ξαναπεί εμείς και άλλοι ειδικότεροι κι ινστρούχτορες, αλλά μόνο στην κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ». Η εικόνα είναι σε γαλάζιο φόντο, με τρεις αποχρώσεις του μπλε και με τρεις κυματιστές γραμμές -πράσινο, μπλε πορτοκαλί και μπλε-, στην αριστερή πλευρά υπάρχει η υδρόγειος ενώ το logo που εμφανίζεται πάνω αριστερά είναι το ΕΔΤ.

Ήδη έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου η αποκάλυψη χρήστη του twitter, πως το σήμα θυμίζει έντονα το σκηνικό στην εκπομπή της Κατερίνας Σοφιανού, της ηρωίδας του αείμνηστου Ρετιρέ που υποδυόταν η Κατερίνα Γιουλάκη που μια φορά και έναν καιρό μπορεί να 'ταν και πρωτοπορία σαν σκηνικό, μέσα στο σκηνικό.

Τόσον καιρό τώρα, γίνεται κουβέντα, ακούγονται κορώνες, εξοβελίζονται κατηγορίες, ακυρώνονται άνθρωποι, καριέρες και –κυρίως- ζωές και σ' όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν σε θέση να βρουν ούτε έναν γραφίστα, ακόμα και την πρακτική του να κάνει στην ΣΓΤΚΣ στα ΤΕΙ να δώσει μια κάρτα, ένα σήμα με αισθητική, με άποψη, αντάξια μιας δημόσιας τηλεόρασης; Τόση προχειροδουλειά και ξεπέτα, πια;

Πρόκειται για ένα σήμα με γραφικά έτοιμα, που τα 'χουν ενώσει και τα 'χουν πετάξει, χωρίς περιθώρια εφαρμογών, με μόνη ελευθερία στα γράμματα αν κάποτε, στο μέλλον, θελήσουν να βελτιώσουν κάτι. Και να σκεφτείς πως άσχετα από όλα τα άλλα η ΕΔΤ (!!!!) θα γίνει BBC. Ξεκινώντας από τα γραφικά ως πρώτη γεύση, τότε, θα μοιάζει με τον βρετανικό κολοσσό της τηλεόρασης, μόνο αν έχει BBC στη Καμπούλ.
 

TAGS