Η Ρένα Στρατηγού είναι μέλος της θρυλικής οικογένειας Στρατηγού, που μαζί με τα αδέλφια της, τον Στέφανο, την Αλέκα, την Στέλλα και τους γονείς τους, Βασίλη και  Αμαλία γύρισαν όλη την Ελλάδα παίζοντας θέατρο, αλλά έκαναν και πολύ σινεμά, παράλληλα με την Ιστορία τη χώρας τον 20ο αιώνα. Η Ρένα, που νωρίς τραβήχτηκε απ την υποκριτική, πριν από λίγες μέρες επισκέφτηκε το «Σπίτι του ηθοποιού» για να δει τον φίλο της, τον Αντρέα Μπάρκουλη, που ζει εκεί!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η Ρένα Στρατηγού, που την αδελφή της, την χαρισματική σουμπρέτα Αλέκα είχε παντρευτεί ο Ανδρέας Μπάρκουλης στη δεκαετία του '60, θέλησε να τον συναντήσει, για άλλη μια φορά.

Η ηθοποιός ανέβηκε στον τέταρτο όροφο, είδε τον Μπάρκουλη και πολύ συγκινημένη του είπε «Ανδρέα γιατί μ' άφησες μόνη μου;». Έμεινε μαζί του δυο ώρες, και σε συγκινησιακή φόρτιση έφυγε από τις σκάλες. Σε κάποιο σκαλοπάτι, έχασε την ισορροπία της, σκόνταψε, έπεσε και έσπασε τον ώμο της.

Η πρώτη που βρέθηκε κοντά της για να την βοηθήσει ήταν η σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη, Μαρία, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήρθε το ΕΚΑΒ και την μετέφερε στον "Ευαγγελισμό", όπου της δόθηκαν και οι πρώτες βοήθειες. Εκτατέ η Ρένα Στρατηγού ταλαιπωρείται.

Και μπορεί η Ρένα να άφησε νωρίς την υποκριτική, αλλά με τρυφερότητα θυμόμαστε όλοι, το τραγούδι τη μαζί με τις αδερφές της, Αλέκα και Στέλλα, «Παλιοζωή, παλιόκοσμε και παλιοκοινωνία», από το «Βίρα τις άγκυρες», αλλά και τι εμφανίσεις της στα κινηματογραφικά έργα: «Ο μεθύστακας», «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά», «Πιάσαμε την καλή» καλ.