Από μέρα σε μέρα, η δούκισσα του Κέμπριτζ, Κάθριν θα γεννήσει το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Το μωρό θα γεννηθεί στο νοσοκομείο St. Mary του Λονδίνου. Μόλις γεννηθεί το παιδί, η βασίλισσα Ελισάβετ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον και οι κυβερνήσεις όλων των χωρών αναμένεται να πληροφορηθούν πρώτη την είδηση και μετά θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. 

Ειδικότερα, το σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν θα δημοσιοποιηθεί από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με βασιλικές πηγές στο CNN. Το ανακοινωθέν θα τοποθετηθεί σε ειδικό τρίποδο στο προαύλιο του ανακτόρου και θα αναφέρεται για πρώτη φορά δημοσίως το φύλο του παιδιού. Μετά θα αποσταλεί στα μέσα ως δελτίο Τύπου και πιθανόν να δημοσιευτεί και στο Twitter.

Πιθανολογείται πως το μωρό της δούκισσας, μπορεί να είναι κορίτσι, καθώς η Κέιτ άφησε να εννοηθεί τον Ιούνιο -όταν αγόρασε ένα αρκουδάκι- ότι θα μπορούσε να έχει και κορίτσι. Αυτό οδήγησε σε «φρενίτιδα» τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ωστόσο βρετανική πηγή ανέφερε ότι το ζευγάρι δεν γνωρίζει το φύλο.

Τα στοιχήματα αυξάνονται μέρα με την μέρα και για το όνομα του παιδιού, αν είναι τελικά κορίτσι. Το όνομα «Αλεξάνδρα» έχει τα περισσότερα στοιχήματα, καθώς θεωρείται το επικρατέστερο.

Δεν αποκλείεται το μωρό να γίνει και βασίλισσα. Μέχρι το 2011, οι κόρες που είχαν γεννηθεί από δούκα και δούκισσα του Κέμπριτζ δεν είχαν ίσο δικαίωμα να κατακτήσουν τον βρετανικό θρόνο.

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, το στέμμα περνούσε στον μεγαλύτερο γιο και δινόταν σε κόρη, μόνο αν δεν υπήρχαν άλλοι γιοι. Ωστόσο, αυτοί οι κανόνες έχουν αλλάξει. Το παιδί, θα είναι ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου μετά τον Γουίλιαμ, του οποίου ο πατέρας, Τσαρλς, προηγείται.