Ένα σπάνιο φωτογραφικό χρονικό με υλικό δυσεύρετο απ την οικογένεια Ωνάση, εξασφάλισε το mylefkada.gr για την οικογένεια εκείνη και κυρίως  τον ίδιο τον Αριστοτέλη, που υιοθέτησε ως πατρίδα του, το πανέμορφο νησί  του Ιονίου.

Ακόμη η μνήμη του, είναι γεμάτη συγκίνηση και τρυφερότητα  για τους Λευκαδίτες και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία, ενώ φυλούν τι  στιγμές τους, όπως σ αυτό το πολύτιμο φωτογραφικό αφιέρωμα.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την οικογένεια Ωνάση μέσα και έξω από τον  Σκορπιό, τη θαλαμηγού Χριστίνα αλλά και τις βόλτες του Αριστοτέλη Ωνάση  με τον sir Ουίνστον Τσόρτσιλ στην Ρόδο.

Αναλυτικά εικονίζεται, ο τάφος  του Αριστοτέλη Ωνάση στο Σκορπιό, το μοιραίο αεροπλάνο που «έφυγε» ο  Αλέξανδρος Ωνάσης, το εσωτερικό των σπιτιών στο Σκορπιό, τα εξωτικά  πουλιά στο νησί, που ο ίδιος ο Αριστοτέλη Ωνάση είχε φέρει από όλον τον  κόσμο, αρκετοί εξωτερικοί χώροι στο Σκορπιό, φάκελοι ειδικά σχεδιασμένοι  για την αλληλογραφία του Σκορπιού, η θαλαμηγός Christina O, δημοσιεύματα  της εποχής και φυσικά η Τζάκι να κολυμπά πλάι στην θαλαμηγό.