Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η δήλωση του διάσημου καλλιτέχνη, Ολιβέ Κιαπά, ότι εμπνεύστηκε για να φιλοτεχνήσει τη μορφή του συμβόλου της Γαλλικής Δημοκρατίας «Μαριάν», από την αρχηγό του φεμινιστικού κινήματος «Femen», Ινα Σεβτσένκο.

Η νέα μορφή της Μαριάν «που απεικονίζει την εκρηκτική ξανθιά Ινα, θα κοσμεί μία σειρά γραμματοσήμων, η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή από τον σοσιαλιστή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, με την ευκαιρία των εορτασμών για την πτώση της Βαστίλης.

Ο διάσημος Γάλλος καλλιτέχνης αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι κύρια έμπνευση για τη δική του εκδοχή της Μαριάν ήταν η Ουκρανή ακτιβίστρια, αρχηγός της οργάνωσης Femen τα μέλη της οποία διαμαρτύρονται προτάσσοντας τα στήθη τους.

Η οργάνωση επικρότησε την επιλογή του Γάλλου καλλιτέχνη επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της πως «η ασυμβίβαστη μάχη ενάντια στην πατριαρχία, την αισθητική του σεξισμού, η ομορφιά και η γοητεία της Ίνα Σεβτσένκο» δικαίως ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη. Δεν έλειψαν όμως οι «φωνές» που υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν μία εξαγριωμένη Ουκρανή να είναι το επίσημο πρόσωπο-σύμβολο της γαλλικής Δημοκρατίας.

Το γαλλικό συντηρητικό κόμμα κάλεσε τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν το γραμματόσημο.