Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσέφερε ρωσική υπηκοότητα στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ έπειτα από την απόφαση του τελευταίου να εγκαταλείψει τη Γαλλία εξαιτίας της υψηλής φορολογίας, ιδιοτελώς, για να έχει έναν μεγάλο σταρ στην σύγχρονη, ανοιχτόμυαλη Ρωσία.

Ο ίδιος ο Πούτιν, θαυμαστής των υποκριτικών επιτευγμάτων του Ντεπαρντιέ, επέβαλλε την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση του διαβατηρίου του και τον φιλοξένησε στην κατοικία του στη Μαύρη Θάλασσα. Μισό χρόνο μετά, ο Ρώσος Πρόεδρος ακούει Ντεπαρντιέ και παθαίνει ημικρανία. Κακόγουστα αστεία, δηλώσεις μέσα στην σύγχυση και την ασχετοσύνη, κραιπάλες, υπερβολές και σεξουαλικά σκάνδαλα, με δημοσιεύματα να φέρουν τον Γάλλο σταρ, ως άξεστο, μέθυσο, αισχροκερδή, σεξομανή, χωρίς φραγμούς.

Την περασμένη εβδομάδα, η 26χρονη ρωσίδα καλλονή Αλίσα Πράντα, η οποία γνωρίστηκε με τον 64χρονο Ντεπαρντιέ στο πλατό μιας ρωσικής τηλεοπτικής σειράς, αποκάλυψε ότι οι φύλακες βρήκαν τον ηθοποιό να κάνει σεξ με μία ηθοποιό στις τουαλέτες των τηλεοπτικών στούντιο. «Την προηγούμενη ημέρα, μου τηλεφώνησε ένας φίλος ο οποίος ήταν παρών στην αποκάλυψη του σκανδάλου. Κάποιος άκουσε φωνές από τις τουαλέτες και κάλεσε τους φύλακες. Όταν άνοιξαν την πόρτα, αντίκρισαν τον Ντεπαρντιέ να κάνει σεξ με μια κοπέλα. Η σκηνή ήταν σοκαριστική. Εκείνος ανέβηκε στο μηχανάκι του και έφυγε βιαστικά», ανέφερε η ρωσίδα ηθοποιός για να προσδιορίσει στη συνέχεια ότι ο Ζεράρ «συμπεριφέρεται πάντα μ' αυτόν τον τρόπο και συνηθίζει να θωπεύει τα κορίτσια. Είναι κάτι το φυσιολογικό γι αυτόν».

Μία φωτογραφία στο κινητό τηλέφωνο της Αλίσα Πράντα απεικονίζει τον Ντεπαρντιέ μαζί με την Αλίσα και μία ακόμη ηθοποιό. Εκείνος με το δεξί του χέρι αγκαλιάζει τις δύο νεαρές Ρωσίδες, ενώ το αριστερό του χέρι βρίσκεται πάνω στους γλουτούς της Αλίσα!

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του γαλλικού περιοδικού «Le Points», ο Ντεπαρντιέ είναι τακτικός θαμώνας ενός κλαμπ του Σαράνσκ, της περιοχή δηλαδή που μένει, όπου συνηθίζει να καταναλώνει λίτρα ουίσκι παρέα με δεκάδες πανέμορφες νεαρές Ρωσίδες. «Πίνει και μετά οδηγεί μεθυσμένος, πουλάει σε υπερβολικές τιμές μέτριο κρασί, ουρεί στους κοινόχρηστους χώρους των αεροπλάνων και πρόσφατα άρχισε να πρωταγωνιστεί σε ρωσικές κωμικές εκπομπές. Και το πρόσωπό του είναι πάντα κόκκινο. Πρόκειται σίγουρα για έναν βέρο Ρώσο. Καλώς ήρθες Ζεράρ», σημειώνει καυστικά και σαρκαστικά στο blog του ο ρώσος κινηματογραφιστής Σεργκέι Καλβάρσκι.