Είναι ίσως η γυναίκα που συζητήθηκε περισσότερο στην ιστορία της Αμερικανικής δημοκρατίας, που παρολίγο να κοστίσει την προεδρεία στον Κλίντον και που έσυρε τα ανώτατα, κοινοβουλευτικά όργανα των ΗΠΑ να ψηφίζουν πως το στοματικό σεξ στην χώρα τους, είναι απλός χαιρετισμός!

Το περιοδικό Time, έψαξε το τι απέγινε η Μόνικα Λεβίνσκι, «η γυναίκα με το μπλε φόρεμα», μετά το ερωτικό σκάνδαλο με τον Μπιλ Κλίντον, τα φυλαγμενα πειστήρια με το άπλυτο ίχνος της συνουσίας και τις περιγραφές δημόσια για τη σεξουαλική ζωή με έναν πρόεδρο.

Η Μόνικα Λεβίνσκι βρήκε ανοιχτές πόρτες σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου. Τον Μάρτιο του 1999, η Λεβίνσκι «έσπασε» όλα τα ρεκόρ, καθώς 70 εκατομμύρια τηλεθεατές την είδαν να ζητά συγγνώμη από την οικογένεια Κλίντον και τον αμερικανικό λαό στην εκπομπή της Μπάρμπαρα Γουόλτερς στο ABC. Την ίδια περίοδο, δημοσιεύτηκε και η αυτοβιογραφία της «Monica'sStory», η οποία αφηγείται όλη την ζωή της, από τα ταραγμένα παιδικά της χρόνια, μέχρι την είσοδο της στον Λευκό Οίκο. Το βιβλίο έφτασε κατευθείαν στην κορυφή των μπεστ σέλερ τωνNew York Times –αλλοίμονο!

Η Λεβίνσκι, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την δημοσιότητα της και γι αυτό τον Σεπτέμβριο του 1999, άρχισε να πουλά τσάντες με το όνομα της από το -κλειστό πλέον- site,TheREALMonicainc.com. Η δουλειά με τις τσάντες πήγε συμπαθητικά, ωστόσο το 2004 η Λεβίνσκι «κατέβασε» το site και σταμάτησε να πουλά τις τσάντες με το όνομα της με ένα απλό μήνυμα στο Διαδίκτυο: «Οι τσάντες με βοήθησαν να αντέξω σε μια σχεδόν αβάσταχτη περίοδο της ζωής μου».

Τον Ιανουάριο του 2000, η Λεβίνσκι «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά σε ένα διαφημιστικό για την εταιρεία της Jenny Craig, όπου έπρεπε να χάσει συγκεκριμένο αριθμό κιλών μέσα σε μερικούς μήνες. Αν και στην αρχή ξεκίνησε καλά, η εταιρεία απέσυρε τις εταιρίες από την τηλεόραση λόγω των κριτικών και των αντιδράσεων. Η Λεβίνσκι, η οποία είχε υπογράψει συμβόλαιο ενός εκατ. δολαρίων, τελικά αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με 300.000 δολάρια.

Τον Απρίλιο του 2003, η Λεβίνσκι επανήλθε σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, με το ριάλιτι σόου Mr. Personality, όπου θα βοηθούσε ανύπαντρες γυναίκες να διαλέξουν το σύζυγο τους βάση της προσωπικότητας και όχι της εμφάνισης, για λογαριασμό του καναλιού Fox. Αν και η πρεμιέρα ήταν δυναμική, με 12 εκατ. τηλεθεατές να παρακολουθούν το πρόγραμμα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και μετά από πέντε επεισόδια το ριάλιτι «κόπηκε».

Αφού δοκίμασε μια καριέρα στα ΜΜΕ και είδε ότι δεν της βγαίνει, η Λεβίνσκι αποφάσισε να ασχοληθεί με την μόρφωση της και το 2006 αποφοίτησε από το London School of Economicsμε master στην Κοινωνική Ψυχολογία.

Από το 2006 μέχρι και σήμερα, η 40χρονη πλέον Λεβίνσκι ζει την καθημερινότητα ενός κανονικού πολίτη. Προσπαθεί να αποφύγει την δημοσιότητα και δεν επιθυμεί να παραχωρήσει άλλες συνεντεύξεις. Ωστόσο, τo New York Post, δημοσίευσε πέρυσι, ότι η Μόνικα Λεβίνσκι «έκλεισε» ένα deal 12 εκατ. δολαρίων προκειμένου να περιγράψει όλες τις «πιπεράτες» συναντήσεις της με τον πρόεδρο Κλίντον. Προφανώς δεν την αφήνουν, αλλά ούτε και επιθυμεί να ξεχάσει εκείνον τον «απλό χαιρετισμό»…