Η Βίκυ Σταμάτη, μπορεί να μην είναι συμπαθής ευρύτατα στη κοινωνία, οι υπερβολές και οι σπατάλες της, ο τρόπος ζωής της να έχουν γίνει αντικείμενο σαρκασμού, καταγγελίας, πλάκας, η στάση της στις φύλακες να θεωρείται από κάποιους αλαζονική, όμως δε παύει να είναι μια μάνα μακριά απ το παιδί της. Και εκεί, για αυτή τη φυλακισμένη και κάθε άλλη μάνα που είναι πίσω απ' τα σιδερά, μόνο σύμπνοια μπορεί να υπάρξει.

Στην τελευταία της συνέντευξη, μετά την επώδυνη επέμβαση στο στήθος της, στην εφημερίδα Espresso είπε πως προκειμένου να αποκτήσει παιδί, υποβλήθηκε σε εξωσωματικές θεραπείες, γεγονός που φαίνεται να είχε ως αποτέλεσμα τον καρκίνο του μαστού που αντιμετώπισε: «Για αυτό το παιδί έχω ανέβει έναν Γολγοθά. Ήθελα να μείνω έγκυος, αλλά ως το 2000 που παντρεύτηκα δεν επέτρεπε το περιβάλλον του άντρα μου να κάνει τρίτο παιδί. Μετά ξεκίνησα τις εξωσωματικές. Ο γιατρός μου μού έλεγε: «Βίκυ, δεν μπορώ να εγγυηθώ για τους μαστούς σου». Εγώ απαντούσα ότι θα πληρώσω κάθε τίμημα. Τα ογκίδια στο στήθος μου ήταν αποτέλεσμα ορμονοθεραπείας που έκανα, για αυτό υποβλήθηκα στη διπλή μαστεκτομή. Λέτε να έκανα εφτά ώρες χειρουργείο για να φαίνομαι πιο όμορφη; Λέτε να με ενδιαφέρει αυτό όταν δεν μπορώ να δω το παιδί μου, που ήμασταν 24 ώρες μαζί από τη μέρα που γεννήθηκε;».

Το μόνο που επιθυμεί, πια, είναι να βρεθεί κοντά στο γιο της: «Τρία είναι τα πολυτιμότερα πράγματα στη ζωή του ανθρώπου: η οικογένειά του, η υγεία του και η ελευθερία του. Εγώ τα έχασα και τα τρία… Σκέφτομαι το παιδί μου συνέχεια. Ο γιος μου ρωτάει κάθε βράδυ τη μητέρα μου, που τον φροντίζει μαζί με τον πατέρα μου: «Γιαγιά, λες να μας κάνει την έκπληξη η μαμά και να έρθει σπίτι μας αύριο το πρωί που θα ξυπνήσω;».