Στα καταγάλανα νερά του Αργοσαρωνικού και συγκεκριμένα στην Ύδρα βρίσκεται το υπερπολυτελές γιοτ του ιδρυτή της Apple, Steve Jobs.

Σήμερα ανήκει στην οικογένειά του μετά από μια δικαστική διαμάχη που είχε με τον σχεδιαστή του γιοτ, Philippe Starck, ο οποίος ισχυριζόταν ότι οι κληρονόμοι του Jobs του χρωστούσαν 3 εκατομμύρια δολάρια. 

Ο Jobs επί 6 ολόκληρα χρόνια σε συνεργασία με τον Γάλλο σχεδιαστή Philippe Starck και την oλλανδική ναυπηγική εταιρεία Feadship, σχεδίαζε τo ιδιαίτερο γιοτ «Venus» που σημαίνει «Αφροδίτη». Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε να το δει αφού ολοκληρώθηκε ένα χρόνο μετά τον θάνατό του!

Μια από τις ιδιαιτερότητες του «Venus», είναι ότι όλα του τα όργανα ελέγχονται μέσα από τις οθόνες των 27-ιντσών iMacs που βρίσκονται στην αίθουσα ελέγχου.

Έχει μήκος περίπου 76 μέτρα και διαθέτει μια μεγάλη βεράντα με τζακούζι, δικό του ταχύπλοο σκάφος ενώ το εξωτερικό του είναι κατασκευασμένο  από αλουμίνιο κάνοντάς το πολύ πιο ελαφρύ και ίσως πιο γρήγορο από αντίστοιχα σκάφη της κατηγορίας του.

Τα αποκαλυπτήρια του γιοτ, έγιναν σε μία κομψή τελετή στην οποία ήταν προσκεκλημένοι ελάχιστοι φίλοι του Steve Jobs, οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου, αλλά και η γυναίκα του με τα τρία τους παιδιά!

Όλοι όσοι εργάστηκαν στην κατασκευή του «Venus» έλαβαν ευχαριστήρια επιστολή και ένα iPod Shuffle ως δώρο από την οικογένεια Jobs.