current views are: 1

29 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση14:08

Εμμένοντας σε ψευδόχρυσες μαρκίζες!

Από τη Φανή Πλατσατούρα 

Δημοσίευση 14:08’
αρθρο-newpost

Από τη Φανή Πλατσατούρα 

Από τη Φανή Πλατσατούρα 

Ναρκισσιστικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες με υπερφίαλες αυταπάτες. Τους συναντάς συχνά, διεγείρονται από τα φώτα, οδηγούνται σε ακρότητες προς χάριν εντυπωσιασμού, διαθέτουν ένα σαρκοφαγικό ένστικτο καλλιτεχνικής επιβίωσης, εγκλωβίζονται στη δόξα της πίστας. Συχνά θέλουν να ονοματίζονται καλλιτέχνες της διπλανής πόρτας… 

…Υπάρχουν και οι άλλοι. Εκείνοι οι Μεγάλοι, που αντέχουν στον χρόνο και το καλλιτεχνικό στερέωμα με μοναδικό τους εργαλείο τη φωνή. Εκείνοι που διαθέτουν ακόμη «μπέσα» και μια ζωή σαν καλοκουρδισμένοι στρατιώτες γέμιζαν μαγαζιά και ανακούφιζαν σεκλέτικες ψυχές. Αυθεντικές λαϊκές υπάρξεις που δεν δίστασαν να τσαλακώσουν καριέρες και ζωές, για μια στιγμή γνήσιου αυτοσαρκασμού… Με παράσημο βαρύ στις καλλιτεχνικές τους πλάτες συνεργασίες τους με τους κορυφαίους – ανεξίτηλους στους καιρούς (βλέπε Καζαντζίδη, Νταλάρα). 

Γιώργος Μαζωνάκης και Κατερίνα Στανίση. Συνεργάστηκαν τον φετινό Απρίλη για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων στην Πύλη Αξιού. Η αφίσα που στάλθηκε στα δημοσιογραφικά mail απεικόνιζε και τους δυο, λαμπερούς, έτοιμους για δράση, σε ένα σχήμα που κυριάρχησε στη νυχτερινή διασκέδαση. Ξαναενώνουν τις φωνές τους στις 23 Αυγούστου για μια σειρά εμφανίσεων στο Thalassa Peoples stage. Από την επίσημη αφίσα που στάλθηκε, απουσιάζει αυτή τη φορά η εικόνα της Στανίση και αναφέρεται μονάχα το όνομά της, ως δεύτερο βιολί. Αντιθέτως, ο Γιώργος Μαζωνάκης υπογραμμίζεται με μεγάλα χρυσά γράμματα και την ανάλογη στιλιζαρισμένη φωτογράφιση να μονοπωλεί την τελική μαρκίζα.  

O ίδιος είχε σχολιάσει πριν λίγους μήνες στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου: «Υπάρχουν συνάδελφοι άρρωστοι με την μαρκίζα…» διευκρινίζοντας πως εκείνος δεν ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η Κατερίνα Στανίση από την πλευρά της, καλεσμένη την Κυριακή στο δελτίο ειδήσεων του Star και ερωτώμενη για την επιλογή του Γ. Μαζωνάκη και των υπευθύνων να μην την συμπεριλάβουν στη μαρκίζα, απάντησε λακωνικά: «Δεν με ενοχλεί… Εγώ τα έχω χορτάσει όλα αυτά και για να το πω λαϊκά; Ο καθένας τη μαγκιά του τη δείχνει πάνω στην πίστα». Γεια σου Στανίση… «Γεια σου βλάχα μου, θεά αδυσώπητη. Γεια σου νούμερο ένα τση λαϊκής ψυχής», όπως είχε γράψει για σενα και ο Σταμάτης Κραουνάκης.


σχετικα αρθρα