Την προηγούμενη χρονιά έδωσε το τηλεοπτικό «παρών» μέσα από το Dancing with the Stars 3 αφήνοντας για λίγο το ρόλο της παρουσιάστριας.

Το καλοκαίρι, παρότι οι φήμες τη θέλουν να υπογράφει συμφωνία με τον ΣΚΑΪ, τη βρίσκει να κάνει το γύρο των νησιών, δηλώνοντας στο περιοδικό Tv Glam ότι δε γνωρίζει ακόμη πού θα βρίσκεται την ερχόμενη σεζόν.

«Κάνω διακοπές και δουλειές. Έχω φύγει τριήμερα και μεσοβδόμαδα καλύπτω κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Τις περισσότερες μέρες πάντως είμαι στην Αθήνα. Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, αλλά απολαμβάνω το ίδιο και το να κάθομαι στο σπίτι και να ξεκουράζομαι» είπε η Έλενα Παπαβασιλείου.

Ερωτηθείσα για την προσωπική της ζωή, για την οποία διατηρεί «σιγήν ιχθύος» η γλυκιά παρουσιάστρια απάντησε ότι «η δημοσιότητα μιας σχέσης την κάνει πιο ευάλωτη. Δε χρειάζεται ούτε να κρύβεσαι, ούτε να διαφημίζεσαι. Ιδανικά θέλω να ζω όσο πιο φυσιολογικά μπορώ».

Μιλώντας για τις φωτογραφίες της που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εξαιτίας της οποίας τής έχει αποδοθεί το τίτλος «καυτό κορμί», η σέξι παρουσιάστρια, ανέφερε ότι νιώθει «αμηχανία».

«Μου δημιουργεί μια αμηχανία, ομολογώ. Από τη μία πλευρά είναι κολακευτικό και ευχαριστώ, από την άλλη ευτυχώς δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν στιγμές που γίνομαι σέξι, αλλά τις περισσότερες είμαι αστεία, σοβαρή, δημιουργική, δυναμική και αυστηρή».

Όσο για εκείνους που τή χαρακτηρίζουν «κλασική, ωραία ξανθιά» η Έλενα απαντά: «Γενικά δε θέλω να μπαίνω στη διαδικασία να απαντάω σε κακεντρεχείς ανθρώπους. Το μόνο που κάνουν κάποιοι είναι να θάβουν τους άλλους. Δε θέλω να σπαταλάω την ενέργειά μου εκεί! Προτιμώ να σχεδιάζω το μέλλον μου και να ακούω συμβουλές από καλοπροαίρετους ανθρώπους. Χωρίς να σημαίνει πως θέλω να μου χαϊδεύουν τα αυτιά… Πάντως δε σε κρατάει κανείς στην τηλεόραση επειδή είσαι ωραία, αντιθέτως αυτό μπορεί να σταθεί και εμπόδιο».