Η Εύα Αντωνοπούλου μίλησε στο περιοδικό «Τηλεθεατής» για την κρίση που έχει χτυπήσει και την τηλεόραση, την κλίση του κοινού προς την ενημέρωση, το ενδεχόμενο να αλλάξει τηλεοπτική ζώνη αλλά και το life style.

«Η οικονομική κρίση με αγχώνει σε ένα πολύ μικρό βαθμό γιατί ανήκω στους τυχερούς που έχουν δουλειά, και μάλιστα σε ένα μέρος που είναι υγιές. Νιώθω τυχερή, γιατί κάνω επαγγελματικά αυτό που ήθελα πάντα. Από εκεί και πέρα, σ' ένα τόσο ανασφαλές περιβάλλον έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι αυτό μπορεί να μην είναι δεδομένο πια. Είναι όμως κακό να ζούμε με τόση μαυρίλα στην ψυχή μας, οπότε ζω το σήμερα, το αύριο και βλέπουμε» είπε η δημοσιογράφος.

Μιλώντας μάλιστα για την τηλεόραση και την απουσία ελληνικών παραγωγών, δήλωσε: «Σίγουρα η τηλεόραση δεν έχει μείνει αλώβητη, ούτε σίριαλ γίνονται, οι ηθοποιοί δεν έχουν δουλειά, ανοίγεις την τηλεόραση, θέλεις να δεις ένα καλό ελληνικό σίριαλ ή μια καλή ταινία αλλά δεν υπάρχουν πλέον, γιατί τα κανάλια δεν έχουν χρήματα. Θεωρώ ότι η τηλεόραση έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός στην ενημέρωση, έχει γίνει πολύ γρήγορη πολύ σύγχρονη και ειδικότερα στον ΣΚΑΪ, με όλα αυτά τα μέσα που διαθέτει, είναι πραγματικά ευλογία για κάποιον που θέλει να δουλεύει στην τηλεόραση. Αλλά, παρ' όλα αυτά αυτά, θεωρώ ότι συνολικά η τηλεόραση έχει πληγεί, γιατί χρειάζονται τα πάντα και οι ταινίες και τα σίριαλ και τα σόου, που έχουν περιοριστεί πάρα πολύ. Ελπίζω όμως ότι αυτό κάποια στιγμή θα βελτιωθεί».

H όμορφη παρουσιάστρια έκανε λόγο και για την παρουσία του life style στην τηλεοπτική πραγματικότητα: «Το life style είναι τρόπος ζωής. Τα όμορφα πράγματα, τα ωραία ρούχα, οι νόστιμες συνταγές, οι ωραίοι άνθρωποι, πάντα χρειάζονται στη ζωή μας. Δεν είπαμε να έχουμε μια τηλεόραση από το πρωί ως το βράδυ με ενημερωτικές εκπομπές. Απλά, λόγω αυτής της κρίσης που περνάμε, θα μετεξελιχθεί το λεγόμενο life style και όταν την ξεπεράσουμε, θα δημιουργηθεί ένα καινούριο είδος ψυχαγωγίας-life style, που νομίζω ότι είναι απαραίτητο».

Τέλος, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, που πριν μερικές μέρες παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μίλησε για το πώς προστατεύει την προσωπική της ζωή: «Όταν δεν θες να σε δουν οι φωτογράφοι, ξέρεις πού να πας. Βέβαια, δεν μπορείς να σταματήσεις και τα πάντα. Αν πρέπει να πας σε μια παράσταση, θα πας. Αλλά παπαράτσι δεν υπάρχουν σε κάθε γωνία, τουλάχιστον εγώ δεν τους βλέπω εκεί που κυκλοφορώ. Τώρα, αν πας στην πιο προβεβλημένη παραλία της Μυκόνου και μετά σε πειράξει ο παπαράτσι, αυτό είναι λίγο υποκριτικό».