Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 16 χρόνια από τον άδικο και πρόωρο χαμό της πριγκίπισσας Νταϊάνα και το τεύχος Σεπτεμβρίου του Vanity Fair κυκλοφορεί με εξωφυλλό της. 

Ο τίτλος τους θέματος είναι ο «ο αληθινός έρωτας της Νταϊάνας» και αναφέρεται στη διετή σχέση της με τον Πακιστανό καρδιοχειρουργό, Hasnat Khan, 1995 - 1997, λίγο πριν από τον θάνατό της. 

Η Jemima Khan, στενή φίλη της Νταϊάνα και ο πρώην σύζυγος μακρινού ξαδέλφου του Hasnat αποκαλύπτει ότι η νεαρή πριγκίπισσα ήθελε να παντρευτεί τον χειρουργό, ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι θα πάει να ζήσει στο Πακιστάν

Η Jemima εξήγησε ότι θα αυτό θα ήταν «ο χειρότερος εφιάλτης κάθε συντηρητικής μητέρας» αν οι δύο τους είχαν καταλήξει μαζί, κυρίως λόγω των πολιτισμικών διαφορών. 

Ωστόσο, η Jemima επιμένει ότι το ζευγάρι χώρισε για άλλους λόγους και όχι επειδή η οικογένεια αποδοκίμαζε τη σχέση. «Ο Hasnat ήταν ένα αξιοπρεπής νέος από μια παραδοσιακή, συντηρητική πακιστανική οικογένεια και ο ίδιος ανησυχούσε για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτή η σχέση», δήλωσε. «Δεν άντεχε στη σκέψη ότι θα είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας για το υπόλοιπο της ζωής του».