Η Βούλα Πατουλίδου 21 χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο που πήρε στη Βαρκελώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την ατάκα «Είπα θα τρέξω για την Ελλάδα ρε γαμώτο» μίλησε για την κατάσταση της χώρας. Η Ολυμπιονίκης μιλώντας στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ανέφερε τι πιστεύει ότι δεν πήγε καλά σε αυτή τη χώρα.

«Η αλαζονεία. Πολλοί θεώρησαν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Η αλαζονεία πολλών μετρίων. Τιμωρήθηκε ποτέ κανείς από δαύτους; Κανένας. Πήραν πολλοί εξουσία, με εκπτώσεις. Στις εκπτώσεις όμως βάζεις μπροστά το απομεινάρι».

Ακόμα ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι από το «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» περάσαμε στο "για την Ελλάδα του γαμώτο". «Όχι ακριβώς. Θα έλεγα ότι ταιριάζει απόλυτα στην τωρινή κατάσταση το τραγούδι που είχε κάνει η Αφροδίτη Μάνου. Για ποια Ελλάδα ρε γαμώ το, με λόγια που λες και γράφτηκαν ακριβώς για τα τωρινά χρόνια. Θαρρείς και γράφτηκαν και για αύριο και για μεθαύριο. Μπορεί να είναι και ένα μάθημα για εμάς όλο αυτό, από το μηδέν και πάλι να ξεκινήσουμε».