Η Σεμίνα Διγενή δίνει μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στο Down Town Κύπρου και μιλάει στη Ζέτα Καραγιάννη για όλα όσα έζησε στην τηλεόραση, ενώ σχολιάζει και την Ελένη Μενεγάκη.

- Πριν από τρία χρόνια είπες stop στις κάμερες. Θυμάσαι τη στιγμή που το αποφάσισες;

«Ένα βράδυ στο Βερολίνο και μάλιστα στη μέση της σεζόν. Παραιτήθηκα, γιατί αισθάνθηκα ότι μια μεγάλη αγάπη είχε τελειώσει».

- Η τηλεοπτική αυτοκριτική σου, ποια θα ήταν;

«Ζω πολλά χρόνια στη Λιμνούπολη των ΜΜΕ. Έχω προβάρει πολλά διαφορετικά χαμόγελα για τις ανάγκες εκπομπών, συναναστράφηκα από προέδρους δημοκρατίας και πρωθυπουργούς, μέχρι μαχαιροβγάλτες και ναζιστές, αλλά ποτέ δεν έζησα μέσα σε τέτοιον πολτώδη και δύσοσμο αχταρμά, όπως αυτός, της συγκεκριμένης εποχής. Έπαιξα κι εγώ, (εμπορικό) θέατρο στα Μαγαζιά και τις Επιχειρήσεις της Τηλεόρασης, αλλά ποτέ δεν τα ’μπλεξα με τον «Θιασάρχη», ποτέ δεν ανταλλάξαμε «υπηρεσίες», πλην εκείνων του νομίμου συμβολαίου. Όμως, κάποια στιγμή -κι εντελώς ξαφνικά- ήρθε η πρώτη δυσπεψία κι αμέσως μετά -κι εντελώς φυσικά- η απόφαση απόσυρσης των... στρατευμάτων από τα πεδία των (ύποπτων) μαχών».

- Όλες σου οι εκπομπές είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία. Την επιζήτησες τη λάμψη;

«Την απέφυγα τη λάμψη. Μπορεί πολύς κόσμος να έχει στο μυαλό του τις τελευταίες μου ψυχαγωγικές εκπομπές, αλλά τα περισσότερα χρόνια μου στην τηλεόραση έκανα έρευνες και ρεπορτάζ -και μάλιστα επικίνδυνα. Δεν υπάρχει φωτογραφία μου από καμία κοσμική εκδήλωση, δεν βγήκα ποτέ, επί 28 χρόνια, στην τηλεόραση καλεσμένη. Η ζωή μου ήταν μόνο η δουλειά μου, σχεδόν με.. κομματική στοχοπροσήλωση».

- Από τις συνεντεύξεις που πήρες από πολλούς και πολύ σημαντικούς ανθρώπους, τι έχεις να θυμάσαι;

«Θα σου πω κάτι που έχει μια ανατριχιαστική επικαιρότητα. Σ’ ένα ταξίδι μου στην Αβάνα, πριν 9 χρόνια, η κόρη του Τσε Γκεβάρα, η Αλέιδα -με την οποία διατηρώ μια ζεστή φιλική σχέση κι έχουμε κάνει πολλές συνεντεύξεις μαζί- μου είχε πει: "Στη χώρα σου, να είστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα". Γέλασα και της είπα, ότι δεν κινδυνεύουμε, γιατί έχουμε ήδη πιάσει πάτο. Τότε ο αδελφός της - ολόιδιος με τον πατέρα τους- λέει, με τη φίλη Ελληνίδα σύζυγό του, παρούσα: "Υπάρχουν πολλοί πάτοι!"».

- Στο καινούριο Μέσο, το internet και τη Web tv θα μπορούσαν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο πρόσωπα που σφράγισαν την τηλεοπτική εποχή; Η Ρούλα Κορομηλά για παράδειγμα, ο Γιώργος Παπαδάκης, η Ελένη Μενεγάκη;

«Είναι χρήσιμο να καταλαβαίνουμε έγκαιρα τις εποχές που αλλάζουν, τις νέες συγκυρίες και ν’ ανιχνεύουμε τη δυνατότητα ρόλου στα καινούρια σκηνικά. Δυστυχώς, πολλοί είναι αγκυλωμένοι σε παλιούς ρόλους, αντιλήψεις και στερεότυπα και άλλοι εγκλωβισμένοι σε απαιτήσεις και σενάρια εργοδοτών. Όλοι, εκτός από τη Μενεγάκη, που απ’ ό,τι είδα τον παίζει πια στα δάχτυλα τον κυβερνοχώρο»!