Στο στόχαστρο βρέθηκε για μία ακόμη φορά η χρυσή κληρονόμος, η οποία αυτή τη φορά κατηγορείται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Αναλυτικότερα, δόθηκε στην Αθηνά Ωνάση το ποσό των 3,2 εκ. ευρώ για τους αγώνες «Athina Onassis Horse Show» που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της κατάχρησης δμοσίου χρήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», η χρυσή κληρονόμος πιθανότατα θα κληθεί να λογοδοτήσει για το πώς διαχειρίστηκε τα συγκεκριμένα κρατικά κονδύλια.

Οι δύο αγωγές κατατέθηκαν από το Δημόσιο εναντίον γνωστών κυβερνητικών στελεχών της Βραζιλίας και εμπλέκουν, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της MKO Marco Malafaia, καθώς αυτός ανέλαβε να ζητήσει από το κράτος τα χρήματα και έπειτα να τα δώσει στην Αθηνά Ωνάση για τους αγώνες. 

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, ζήτησε αυτό το ποσό για τη διοργάνωση της Ωνάση, ισχυριζόμενη πως το διεθνές αθλητικό γεγονός θα έφερνε στη χώρα περισσότερο τουρισμό, θα διευκόλυνε τους αθλητές με ειδικές ανάγκες που θα συμμετείχαν και θα βοηθούσε γενικότερα τη χώρα, καθώς η ιππασία στη Βραζιλία είναι το άθλημα που της έφερε τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.

Όπως αναφέρεται όμως στις αγωγές, το ποσό που δόθηκε στην ΜΚΟ δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ γι' αυτούς τους σκοπούς, αλλά για άλλες δραστηριότητες, όπως τη μεταφορά αλόγων των αθλητών από την Ευρώπη στη Βραζιλία. Τονίζεται δε πως στη διοργάνωση, όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκαν τα κονδύλια για το σκοπό για τον οποίο είχαν εγκριθεί, αλλά δεν παραβρέθηκαν καν αθλητές Παραολυμπιακών Αγώνων. 

Η συγκεκριμένη είδηση κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες με τους δικηγόρους της Αθηνάς Ωνάση να υποστηρίζουν ότι τα κονδύλια χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που δόθηκαν.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα σχετικά με το αν θα παραπεμφεί σε δίκη η υπόθεση, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι διεθνείς αγώνες που φέρουν το όνομα της χρυσής κληρονόμου να μη γίνουν φέτος τον Οκτώβριο.