Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
 
Είναι πετυχημένες, πλούσιες, ευτυχείς, ωραίες. Οι 50άρες δείχνουν 30άρες, οι 40 είναι σαν 20άρες και οι 25άρες όχι μόνο μοιάζουν αλλά συμπεριφέρονται κιόλας, σαν ανήλικα και μάλιστα του δημοτικού.

Είναι διάσημες αφ' εαυτού τους και κάνουν διακοπές όλους τους μήνες του καλοκαιριού, γυρνώντας από νησί σε νησί, που ούτε το αξέχαστο «Δημητρούλα» δεν έκανε τέτοιους ναύλους στην πολυετή του ύπαρξη. Σε κάθε παραλία νησιού κοσμικού ή βραχονησίδας στην άγονη γραμμή, με μαλλί κομμωτηρίου, μανικιούρ – πεντικιούρ άψογα, μακιγιάζ οπωσδήποτε από επαγγελματία, σεταρισμένα μαγιό – παρεό – καπέλο – σαγιονάρα, απαθανατίζει την πόζα τους με φόντο το μπλε, ένας παπαράτσι, του όποιου και καλά αγνοούν την παρουσία και ο οποίος άλλο νταλκά δεν είχε καλοκαιριάτικα να καραδοκεί στ' αλμυρίκια, στα πρόθυρα της θερμοπληξίας, πότε θα πάει για μακροβούτια η Δήμητρα Αλεξανδράκη και πότε για ρακέτες η Ειρήνη Παπαδοπούλου –τυχαία τα ονόματα-. Όλες είναι αξιοζήλευτες!

Προσωπικά εγώ και κάτι εξίσου δύστυχες φίλες που 'χω, σκάμε μύτη στις παραλίες (κοντά στο σπίτι ή στα προγονικά μας στους τόπους καταγωγής), με σωσίβια, μπρατσάκια, αντηλιακά, φουσκωτά για τα παιδιά, σακούλες με μπλουζάκια, δεύτερα μαγιό, νερά μη πάθουν και αφυδάτωση, τα βατραχοπέδιλά τους, ομπρέλες για την ηλιάση και πετσέτες για όλα τα μέλη της οικογένειας, κουβαλώντας τα σαν τον Πύρρο Δήμα σε προπόνηση όταν ήταν ολυμπιονίκης στην άρση βαρών.

Κλάμερ στα άβαφα και μπερδεμένα μαλλιά, σακατεμένα νύχια, μπορεί και σαγιονάρα διαφορετική στο ένα πόδι απ' αυτή στο άλλο. Κάτι αλλόφρονες γυναίκες, που από 45αρες μοιάζουν κάτω από την αντηλιά με 60άρες! Και έτσι, αλατισμένα και με κραυγές τύπου «Μαράκι ασε το ξένο κανό και μην πνίγεις τον Βαγγελάκη που είναι δικό του», περνάει το καλοκαίρι –και τη γλιτώνει και ο μαύρο Βαγγελάκης!

Μες σ' όλα αυτά που καθόλου δε μοιάζουν με τα δικά της καλοκαίρια, η σταρ με έβαλε νταλκά. Πήρε διευθυντές και αρχισυντάκτες στα κινητά τους στις διακοπές! Με βρήκε στο facebook, βρήκε φίλους μου, με μπέρδεψε από τα αρχικά μου με άλλες, θυμήθηκε παιδικούς της φίλους που με ήξεραν και επί μέρες εξεγείρονταν, απειλούσε, θύμωνε, επιτίθονταν. Εγώ –φευ!- όλα αυτά τα έμαθα αργά γιατί έλειπα κάνοντας χρήση αδείας. Και ότι έγραψα το 'χα ξεχάσει! Καλέ 1000 συγγνώμη! Δεν ήξερα πως η γνώμη της ταλαίπωρης –εμένα εννοώ ντε!- θα ενοχλούσε τη ζωάρα στις παραλίες της σταρ!

Εγώ πάντως στη θέση της, με τα σκάφη μου, τις ομορφιές μου, τις κορμάρες μου, τα λεφτά μου, τις πόζες μου στους παπαράτσι, ποσώς θα νοιαζόμουν για την άποψη και τα γραπτά μιας δυστυχούς που δεν την κυνηγάει ο φακός αλλά οι τράπεζες και οι εφορίες και δεν υπογράφει χρυσά συμβόλαια. «Suffer κουκλίτσα μου», θα σκεφτόμουν και θα βούταγα ως γοργόνα, στα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου ή του Ιονίου -δεν έχει σημασία και τα δυο ωραία είναι!- ξεχνώντας με ακαριαία. Άσε που δεν θα χάλαγα όχι τη ζαχαρένια μου μόνο, αλλά και τόσα χρήματα να τηλεφωνώ στα κινητά σε «ανώτερούς» μου, όπως δήλωσε η σταρ! 

Πολύ αξία δεν θα μου 'δινα! Και θα ζούσα εγώ τη ζωάρα μου και αυτή η πτωχή συντάκτρια τη ζωίτσα της! Εγώ στις απάτητες παραλίες με τον παπαράτσι στην ίδια πετσέτα με μενα για να πετυχαίνει ωραίες πόζες και την πτωχή στον Κάλαμο να τσακίζει τα πόδια της στις κοτρώνες της παραλίας! Διότι όλα εδώ πληρώνονται χρυσή μου! Και καθείς καλείται στο ταμείο ανάλογα τις επιλογές του. Α! Και τα σινιέ μαγιό, θέλουν και καλοχειρουργημένους κ@@ους!