Η Φαίη Ζαφειράκου ήταν η Μαρία του πολύ επιτυχημένου «Της αγάπης μαχαιριά», μια κρητική εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας, με πάθος, βεντέτα και γυρίσματα σε εξαιρετικά τοπία.

Η Φαίη έκανε αίσθηση με την ερμηνεία της, σπουδάστρια ακόμη της δραματικής σχολής. Και μετά; Παρόλο ο κ. Μπέζος διατείνεται πως οι ηθοποιοί πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να μη γκρινιάζουν η πραγματικότητα είναι αυτή της Φαίης, η οποία παρά την επιτυχία της για να καλύπτει τα καθημερινά της έξοδα, έκανε άλλες επιλογές εργασιακές.

«Δεν με τρομάζει να κάνω μια άλλη δουλειά, το έχω ξανακάνει πριν από το σίριαλ και μετά. Μετά τα 2-3 χρόνια που έκανα θέατρο είχε ξεκινήσει η κρίση, έπρεπε να βγάλω κάποια χρήματα για να ζήσω και έκανα την νταντά, πήγα και δούλεψα και στο μαγαζί της θείας μου», αποκάλυψε στο «Λοιπόν».

Μάλιστα, μετά το τέλος του επιτυχημένου σίριαλ, η ηθοποιός δέχτηκε προτάσεις για το θέατρο. «Υπήρξαν άνθρωποι που εκτίμησαν ή τους άρεσα και μου πρότειναν κάποιες δουλειές είτε τηλεοπτικές είτε θεατρικές οι οποίες όμως, δεν έτυχε να γίνουν. Από κει και πέρα ουσιαστικά έκανα περισσότερο θέατρο. Ένας από τους ανθρώπους που το εκτίμησε αυτό και ήθελε να δουλέψουμε μαζί ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης και ήταν μεγάλη μου τιμή».

Και μπράβο της! Τόσο που παραδέχεται την αλήθεια, που κάνει επιλογές, που δεν επαναπαύεται και που δεν δείχνει αχαριστία.