Ένα πλήθος ανέκδοτων φωτογραφιών και περιστατικά από τη θρυλική ζωή του άνδρα Χιου Χέφνερ που ζήλεψαν και θεώρησαν πρότυπό τους εκατομμύρια άνδρες στον πλανήτη, περιλαμβάνει η βιογραφία του, με τον τίτλο«Τhe Life And Times of Hugh M. Hefner», που κυκλοφόρησε από τον οίκο Taschen.

Η γυαλιστερή έκδοση κοστίζει 1.300 δολάρια, δημοσιεύτηκε αρχικά το 2009, και πλέον διατίθεται μόνο σε 1.500 αριθμημένα αντίτυπα, όλα υπογεγραμμένα από τον Χιου Χέφνερ.

Η ανθολογία καλύπτει την περίοδο από το 1953 ως το 1979 με κείμενα των Γκορ Βιντάλ, Νόρμαν Μέιλερ, Τζακ Κέρουακ, Ρέι Μπράντμπερι. Περιλαμβάνει ακόμα και συνεντεύξεις του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του Τζον Λένον, του Ρίτσαρντ Νίξον, του Ρομάν Πολάνσκι, όπως και μια στοίβα από θρυλικά εξώφυλλα του Playboy με την Τζέιν Μάνσφιλντ και την Φάρα Φόσετ.

Σημαντικό. Περιλαμβάνει ένα αντίγραφο του τεύχους του 1953, του πρώτου, με την Μέριλιν Μονρό στο εξώφυλλο.
Ο Χιου Χέφνερ Μάρστον γεννήθηκε στο Σικάγο στις 9 Απριλίου 1926. Υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και κατέχει πτυχίο ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.

Ξεκίνησε το περιοδικό Playboy το 1953 και σήμερα, στα 87 του, κατοικεί στο Λος Άντζελες με την 26χρονη τρίτη σύζυγό του και πρώην Playmate Κρίσταλ Χάρις.