Η Κάρε Ότις, ένα από τα πλέον διάσημα μοντέλα του πλανήτη στα 80’s και 90’s, μίλησε στην Vogue Αυστραλίας για τις συγκλονιστικές στερήσεις που έζησε κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής της με το μόντελινγκ, για τις διατροφικές διαταραχές από τις οποίες υπέφερε και για την ψεύτικη εικόνα που «πουλούσε» στις συνεντεύξεις και τις φωτογραφίσεις της.

«Υπήρχε ένας τύπος γραμμάτων από θαυμαστές μου που πάντα με έκανε να νιώθω πολύ άσχημα. Ήταν τα γράμματα που μου έστελναν κορίτσια από 10 έως 15 ετών και στα οποία μου ζητούσαν να τους πω τα μυστικά της ομορφιάς μου. Ήταν περίπου το 80% των γραμμάτων που συνολικά έπαιρνα από θαυμαστές μου και αυτά τα κορίτσια ήθελαν να τους δώσω συμβουλές ομορφιάς, να τους πω πώς μπορούσα να γίνουν αυτό που εγώ στην πραγματικότητα υποκρινόμουν ότι είμαι. Ήθελαν "μυστικά" και "συμβουλές". Αλλά εγώ δεν μπορούσα να τους αποκαλύψω το πραγματικό μυστικό μου: Το εσωτερικό μου βασανιστήριο και τις καταστροφικές για τον εαυτό μου συμπεριφορές. Κρατούσα την αλήθεια μακριά όχι μόνο από τους θαυμαστές μου, αλλά και από τον ίδιο μου τον εαυτό» εξομολογήθηκε αρχικά η 44χρονη σήμερα Ότις. 

Στη συνέχεια, η πρώην σύζυγος του Μίκυ Ρουρκ, με τον οποίο η ίδια συνεργάστηκε στην ταινία «Άγρια Ορχιδέα» με την ερωτική τους σκηνή να έχει μείνει στην ιστορία, απάντησε επιτέλους σε κάποιες από αυτές τις επιστολές, εξομολογούμενη παράλληλα τη μάχη της με την ανορεξία και τη βουλιμία, και το κακό που έκανε στην υγεία της: «Όταν με ρωτούσαν σε συνεντεύξεις για το πρόγραμμα γυμναστικής μου, έλεγα το συνηθισμένο: "Ασκούμαι περίπου τρεις φορές την εβδομάδα και κάνω ασκήσεις με ελαφριά βάρη". Η καλά κρυμμένη αλήθεια όμως ήταν πως έκανα γυμναστική για τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα. Όσο για τη διατροφή μου, όλη μέρα έπινα τέσσερις με έξι κούπες σκέτου καφέ. Απέφευγα ακόμα και να προσθέσω στον καφέ μου μια σταγόνα από γάλα, καθώς με τρομοκρατούσαν οι περιττές θερμίδες. Και, για να καταπολεμήσω την πείνα μου, κάπνιζα τουλάχιστον ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα».

Ακόμα, η Κάρε Ότις παραδέχτηκε: «Τα δόντια μου σταδιακά κιτρίνισαν από τον τόσο καφέ και τη νικοτίνη, ενώ φθάρθηκε το σμάλτο τους από την πείνα και τους εμετούς. Ένα πρωί χρειάστηκα πρώτες βοήθειες επειδή είχα ταχυπαλμία και αρρυθμίες στην καρδιά – συνέπεια των στερητικών διατροφών που έκανα για σχεδόν 20 χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν τρεις τρύπες στην καρδιά μου και χρειάστηκε να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση. Στην επιστολή σου αναφέρεις πως θα πέθαινες για να μου μοιάσεις. Ίσως ακριβώς το ίδιο έκανα κι εγώ στον εαυτό μου».  

Παράλληλα, η Ότις εξήγησε πώς κατάφερνε τελικά να δείχνει τόσο όμορφη στις φωτογραφίσεις, τη στιγμή που η ίδια ήταν σωματικά στα πρόθυρα της κατάρρευσης: Το αψεγάδιαστο δερμα της και το λαμπερό της χαμόγελο ήταν αποτέλεσμα ψηφιακής επεξεργασίας των φωτογραφιών («στην πραγματικότητα, τα δόντια μου, όπως και τα νύχια μου ήταν κίτρινα» εξομολογήθηκε η ίδια), ενώ τα λαμπερά μαλλιά των εξωφύλλων στα οποία πόζαρε δεν είχαν καμία σχέση με τα θαμπά και αδύναμα μαλλιά της στην πραγματικότητα («τις περισσότερες φορές, οι κομμωτές αναγκάζονταν να προσθέσουν τρέσες με ψεύτικα μαλλιά για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα» πρόσθεσε).

TAGS