Ξαφνικά και αναπάντεχα πληροφορηθήκαμε ότι ο γάμος της Μόνικα Μπελούτσι και του Βενσάν Κασέλ έφτασε στο τέλος του. Ήδη από τον Απρίλιο, η 48χρονη Μπελούτσι δήλωνε στο περιοδικό Grazia: «Ο γάμος, ποτέ δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει ... Σήμερα δουλεύει, σε έναν χρόνο όμως ποιος ξέρει;».

Τον ίδιο μάλιστα μήνα ο Κασέλ έλεγε με τη σειρά του στο περιοδικό Closer: «Η γυναίκα μου κι εγώ είμαστε πολύ διαφορετικά ζώα. Κι αυτό είναι μάλλον το κλειδί της σχέσης μας έπειτα από 18 χρόνια μαζί. Δεν αναζητούμε την έγκριση των άλλων».

Το πρώην μοντέλο γνώρισε τον 46χρονο σήμερα Κασέλ το 1996 στο πλατό της γαλλικής ταινίας του Gilles Mimouni «L’Appartement». Ο δεσμός τους, τους οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας να ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης. Μάλιστα, απέκτησαν μαζί και δύο κόρες.

Οι ηθοποιοί χώρισαν κοινή συναινέσει και όπως λένε οι κακές οι γλώσσες, αιτία του διαζυγίου ήταν τα μεγάλα διαστήματα που η μελαχρινή star απουσίασε από την οικογενειακή εστία, λόγω των αυξημένων επαγγελματικών της υποχρεώσεων. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα, πριν επέλθει ο μοιραίος χωρισμός, το ζευγάρι έμενε σε διαφορετικά διαμερίσματα.

Πάντως, ο χωρισμός τους σηματοδοτεί τον δεύτερο αποτυχημένο γάμο της Μπελούτσι, η οποία ήταν για τέσσερα χρόνια στο πλευρό του ιταλού φωτογράφου Claudio Basso, από τον οποίο πήρε διαζύγιο το 1994.