current views are: 1

28 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση05:00

Ψάχνουν καλεσμένους με το κυάλι!

Aπό τη Φανή Πλατσατούρα

Δημοσίευση 05:00’
αρθρο-newpost

Aπό τη Φανή Πλατσατούρα

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Θερμός προμηνύεται ο φετινός χειμώνας σε ό, τι αφορά τα τηλεοπτικά. Τα κανάλια ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη της προηγούμενης σεζόν και -παρασυρόμενα το ένα από το άλλο- δείχνουν να γεμίζουν το πρόγραμμά τους. Και ελληνικές σειρές και ζωντανές εκπομπές και έμφαση στην ειδησεογραφία -ειδικά το τελευταίο συνιστάται κρίνοντας από τις τρέχουσες εξελίξεις-.

Την αρχή έκανε το STAR ποντάροντας στην έγκαιρη ενημέρωση για να ακολουθήσει ο ΑΝΤ1 με τη συγκέντρωση έμπειρων τηλεοπτικών προσώπων, ο ΣΚΑΪ με την επιστροφή του δυναμικού Σταμάτη Μαλέλη, ο ALPHA με νέες εκπομπές και σειρές. Μόνο στο MEGA βρίσκονται ακόμη σε φάση περισυλλογής και αναδιοργάνωσης.

Όλα καλά και ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε επιτέλους φρέσκο προϊόν. Ανακύπτει όμως το εξής ερώτημα: Πού θα βρεθούν τόσοι καλεσμένοι να γεμίσουν τον τηλεοπτικό χρόνο των εκπομπών; Γερμανού, Κωστόπουλος, Θέμος, Σπύρος Παπαδόπουλος, Μελέτη, Σκορδά – Λιάγκας, Λαμπίρη (άρτι αφειχθήσα στον ΣΚΑΪ), Στεφανίδου, Μενεγάκη, Αρναούτογλου όλοι επιθυμούν να επικεντρώσουν τις εκπομπές τους στους επώνυμους προσκεκλημένους τους. 

Σε ένα star system που πνέει τα λοίσθια με νεαρές πολυφωταγωγημένες σε ρόλο επώνυμων προσωπικοτήτων και τους πραγματικούς star να δηλώνουν ανεξοικείωτοι με το Μέσο και τις juicy ερωτήσεις που συνοδεύονται από ζουμάρισμα της κάμερας στη γυαλάδα των ματιών, είναι απορίας άξιο που θα αναζητηθεί το έμψυχο υλικό που θα φέρει τις κρίσιμες ανακατατάξεις στους πίνακες τηλεθέασης. Ήδη οι πρώτοι ψίθυροι αναφέρουν ότι το κανάλι της Μεσογείων άσκησε βέτο σε ηθοποιούς και παρουσιαστές του: Κανείς καλεσμένος σε εκπομπές του ΑΝΤ1. Υπεύθυνοι οι Λιάγκας – Σκορδά που έφυγαν χωρίς προειδοποίηση…

Μια σωτήρια κίνηση θα ήταν να δώσουν φωνή σε απλούς, καθημερινούς ανθρώπους κάνοντας focus στις δικές τους ιστορίες ζωής. Άλλωστε στη σημερινή εποχή έμπνευση και όραμα χρειαζόμαστε και όχι απαστράπτοντες πλην αναλώσιμους επώνυμους να τους χαζεύουμε από τις οθόνες και να μας έρχονται στο στόμα τα λόγια της παραδουλεύτρας από γνωστή ελληνική ταινία (Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι)  “αχ, άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα ξένα χέρια”. Για να δούμε τι θα δούμε…

Ξινισμένο «Μπρούσκο» από το κελάρι

Δεν το λες και πολύ εμπνευσμένο το τρέιλερ που κυκλοφόρησε για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Μπρούσκο», που αναμένεται να προβληθεί από τον Οκτώβριο. Σε μία ελληνική σειρά με έξυπνο κόνσεπτ, δυνατά πρωταγωνιστικά ονόματα, ακριβά γυρίσματα σε Κρήτη και Κύπρο και την πάντα δημιουργική Βάνα Δημητρίου στον ρόλο της σεναριογράφου, ιδανικό θα ήταν το προμοτάρισμα να παρέκκλεινε λίγο από την πεπατημένη. Το συγκεκριμένο κάτι από «Νεράιδα και Παλικάρι» μας κάνει στην πιο εκσυγχρονισμένη εκδοχή του. Αν πάλι αυτό ήταν το ποθούμενο, το πέτυχαν διάνα εκεί στο Μαρούσι.


σχετικα αρθρα