Η Fabrica, ο οργανισμός που ανήκει στην Benetton και βγάζει και το περιοδικό Colors, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο Iranian Living Room.

Στο βιβλίο που επιμελήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Fabrica, o Enrico Bossan, παρουσιάζονται φωτογραφίες από εσωτερικά σπιτιών της Τεχεράνης και άλλων πόλεων, φωτογραφημένα από δεκαπέντε ντόπιους νεαρούς φωτορεπόρτερ κάτω των 25 χρονών, οι οποίοι αποτύπωσαν στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των Ιρανών με 15 φωτορεπορτάζ. 

Το βιβλίο κυκλοφόρησε σε 500 αντίτυπα και υπάρχει διαθέσιμο στο site της Fabrica. Μέχρι εδώ όλα καλά, 150 περίπου άτομα το θεώρησαν αρκετά ενδιαφέρον για να δώσουν τα 45 δολάρια που κοστίζει και το παρήγγειλαν, πληρώνοντας μέσω Paypal. Αυτό που είναι είδηση είναι ότι το Paypal για μέρες δεν επέτρεπε να ολοκληρώσεις τη διαδικασία, την μπλόκαρε επειδή λογόκρινε τη λέξη Iranian.

Το θέμα απασχόλησε τη New York Times, το Huffington Post και το CNN που έκαναν αναφορές, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ, χαρίζοντας αρκετή δημοσιότητα στο βιβλίο.