Ο Γιάννης Βόγλης εξομολογήθηκε τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του από τοκοφλύφους. Πριν λίγα χρόνια έχασε το σπίτι του κάτι που τον έκανε να πονέσει πολύ, όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Συνέβη και ήταν σοκαριστικό. Πόνεσα πολύ, όταν έχασα το σπίτι. Θα ήμουν αναίσθητος να πω ότι δεν πόνεσα. Έχω την αρχή όμως, πώς όταν κλείσει ένα θέμα ανήκει στο παρελθόν. Δεν το διαγράφω αλλά έχει φύγει. Με ενδιαφέρει να ζω το παρών και να κοιτάζω το μέλλον. Το παρελθόν έχει κλείσει».

Και συνεχίζει: «Οι τοκογλύφοι με εκβίασαν πάρα πολύ. Όταν δανειζόμουν χρήματα για να μπορέσω να προχωρήσω το σπίτι, επειδή μου ήρθαν ανάποδα τα πράγματα, δέχθηκα μεγάλο εκβιασμό. Σήμερα το ανάλογο κάνει η τράπεζα. Έχεις σκεφθεί ποιο είναι το τοκοχρεολύσιο αν πάρεις εκατό χιλιάδες ευρώ; Θα πληρώσεις άλλα τόσα σε δέκα είκοσι χρόνια. Όχι. Δέχθηκα κάποιες ψιλοαπειλές τύπου: “Εμείς σπάμε πόδια και χέρια”. Ήταν από κάτι μούτρα τοκογλύφους στους οποίους είπα: ”Ελάτε όποτε θέλετε να μου σπάσετε και τα χέρια και τα πόδια και να δούμε ποιος θα βγει μαχαιρωμένος”. Φτάνεις σε ακραίες καταστάσεις. Τώρα πια αυτό που είναι δύσκολο είναι η ανεργία που συνδυάζεται με την αδυναμία της πληρωμής. Είναι πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Αν δεν έχει χρήματα ένας άνθρωπος πώς να πληρώσει τις τράπεζες. Από την άλλη η εφορία βρήκε χιλιάδες τρόπους για να βάζει αυθαίρετα το χέρι στην τσέπη κάθε πολίτη. Η αναλγησία του κράτους και η έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιοδικό ΕΓΩ ο σπουδαίος ηθοποιός.