Η Μαρία Σολωμού μίλησε στο περιοδικό «Real ME» για την κριτική που έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό, τον Πάνο Μουζουράκη, αλλά και τις σχέσεις που έχει με συναδέλφους και ανθρώπους του χώρου των media.

Για τα στοιχεία που θαυμάζει στον σύντροφό της, η γνωστή ηθοποιός ανέφερε: «Ο Πάνος είναι ένα είδος καλλιτέχνη που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Και είμαι πολύ αντικειμενική σε αυτό. Λατρεύω την λάμψη και την ενέργειά του πάνω στη σκηνή, το πόσο χαίρεται όταν βγαίνει να παίξει, το πόσο δοτικός performer είναι, το πόσες ώρες μπορεί να είναι επάνω στη σκηνή».

Όσο για την κριτική που δέχτηκε η κοινή τους εμφάνιση στη Μύκονο – με ίδιες μπλούζες που έγραφαν “all you need is love” - μετά την επανασύνδεσή τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Μαρία Σολωμού είπε: «Σε λίγο θα ακούσω ότι το στήσαμε κιόλας! Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του Πάνου και αυτό με τις μπλούζες το σκεφτόταν πολύ καιρό. Πήγαμε επιτόπου σε ένα μαγαζί, βγάλαμε τις μπλούζες μας και φορέσαμε αυτές. Όλο αυτό έγινε αυθόρμητα, χωρίς δεύτερη σκέψη, όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Όποιοι γράφουν και λένε, ας το κάνουν! Σκασίλα μου πια!».

Πόσο ευτυχισμένη, όμως, νιώθει η ίδια σήμερα; «Δεν ξέρω αν είμαι ευτυχισμένη. Μου φαίνεται ουτοπικό να πω πως είμαι γιατί είμαι πεσιμίστρια. Πάντως δεν είμαι αχάριστη και έχω αρχίσει να αναθεωρώ κάποια πράγματα. Ως φύσει και θέσει αγχώδης, νομίζω ότι για να είμαι καλά πρέπει να λύσω τα προβλήματα των ανθρώπων. Κανονικό control freak» παραδέχτηκε η Μαρία Σολωμού.

Τέλος, η Μαρία Σολωμού δεν δίστασε να απαντήσει όταν ερωτήθηκε για το αν ο κόσμος έχει βγάλει λάθος συμπεράσματα για εκείνη: «Θα στο πω αλλιώς... Δεν πιστεύω ότι έχω πολλές αντιπάθειες, έχω όμως πολλές ζήλιες. Για χρόνια πίστευα ότι είχα πολύ καλές σχέσεις στον χώρο μου. Δεν έχω τσακωθεί, δεν έχω παρεξηγηθεί ποτέ στη δουλειά μου. Όμως πέρσι έμαθα ότι υπήρχαν άνθρωποι που μετά τον πρώτο μήνα συνεργασίας έλεγαν ότι είχαν ακούσει πως δημιουργώ θέματα. Αυτό με στεναχωρεί, γιατί αν πω κάτι καλό για μένα είναι ότι είμαι άψογη επαγγελματίας, καλή συνάδελφος, “σκυλί” στην δουλειά μου, καθόλου ψώνιο ή ντίβα. Δεν υπάρχει περίπτωση να με γνωρίσει άνθρωπος και να μη με αγαπήσει. Εκτός αν με πειράξει κακόβουλα και με πρόθεση... Τότε βγάζω δόντια, γίνομαι εκδικητική και κακιά».