Εκείνος ανήκει στις πιο ισχυρές οικογένειες του Hollywood. Εκείνη, πανέμορφη είχε ξεκινήσει την καριέρα της όλο επιτυχίες, ενώ η ομορφιά της έκοβε ανάσες. Ο γάμος τους θεωρούταν από τους πιο ταιριαστούς, αν και η καριέρα εκείνης είχε εμφανώς μείνει στάσιμη και προβλέψιμη.

Η ασθένεια της η ψυχολογική, η δική του περιπέτεια με τον καρκίνο ήταν δυσκολίες που αντί να τους ενώσουν περισσότερους τους έφεραν απόσταση. Αποφασίστηκε ένας χωρισμός, αλλά οι φήμες, τον τελευταίο καιρό, τους ήθελαν να τα ξαναβρίσκουν. Ο πολύς Michael Douglas και η Catherine Zeta Jones όμως έχουν κάνει άλλες επιλογές. Άνθρωποι από το στενό τους περιβάλλον δήλωσαν στα media ότι το πρόσφατο status τους δεν έχει αλλάξει, ότι δεν έχουν ξανασμίξει και ότι συνεχίζουν να βρίσκονται σε διάσταση, εννοώντας ότι δεν έχουν προχωρήσει ούτε σε διαζύγιο. Παρόλο που έχουν επαφή και μιλάνε στο τηλέφωνο, δεν συναντιούνται. 

Εξάλλου, ακόμα και την κοινή μέρα των γενεθλίων τους, μιας και έχουν γεννηθεί και οι δυο στις 25 Σεπτεμβρίου, δεν την πέρασαν μαζί. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο βραβευμένος με Emmy για την πρόσφατη ταινία Behind the Candelabra, σύζυγος το γιόρτασε παρέα με έναν φίλο του.

Μετά τη βραδιά των Emmy, από την οποία έφυγε με ένα χρυσό αγαλματάκι, ο 69χρονος ηθοποιός επέστρεψε στο New Mexico για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας The Reach, ενώ η καλλονή Catherine εξακολουθεί να διαμένει με τα δύο τους παιδιά, Dylan και Carys, στο σπίτι τους.

Οι Douglas-Zeta Jones φοράνε ακόμα τις βέρες τους. Φαίνεται ότι κατά βάθος κανείς από τους δύο δεν θέλει να καταθέσει τα όπλα και να χωρίσει με ευκολία, αλλά προσπαθεί να πάρει τις αποστάσεις του για να βρει τον εαυτό του και να καταλάβει τι θέλει. Είναι και δεκατρία χρόνια γάμου αυτά!