Η δραματική καταδίωξη αυτοκινήτου στην περιοχή ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο, που καταγράφηκε από τα παγκόσμια ΜΜΕ, κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό της Μίριαμ Κάρει και προκάλεσε σειρά αντιδράσεων από τους Αμερικανούς δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη. 

Η 34χρονη Κάρει, εργαζόταν ως οδοντοτεχνίτρια και ήταν μητέρα ενός βρέφους που βρισκόταν την ώρα της καταδίωξης στο αυτοκίνητο του θύματος και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη.

Το CNN αναφέρει πάντως πως η γυναίκα είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή της και πριν οδηγήσει το αμάξι της, αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι την είδαν να βρίσκεται σε παραλήρημα. Σύμφωνα με το ABC News η γυναίκα αντιμετώπιζε σωρεία ψυχολογικών προβλημάτων, ενώ το CNN υποστηρίζει ότι στο διαμέρισμά της εντοπίστηκαν και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας. Η αδελφή του θύματος, όμως, δείχνει να μην πιστεύει την εκδοχή των ψυχολογικών προβλημάτων, διαψεύδοντας τα και τονίζοντας πως: «Δεν υπάρχει περίπτωση. Εργαζόταν κανονικά».

Παρόλα αυτά, τα ΜΜΕ κάνουν επισταμένα ρεπορτάζ και προβάλλουν τις δηλώσεις του προηγούμενου εργοδότη της νεκρής μητέρας, με τις οποίες ισχυρίζεται ότι την απέλυσε τον περασμένο χρόνο αναφερόμενος στη συμπεριφορά της, χωρίς παρόλα αυτά να μπει σε λεπτομέρειες. Σε κάθε περίπτωση, ο θάνατός της έχει συγκλονίσει την Αμερική, που μετά τη δολοφονία από αστυνομικό νεαρού αφροαμερικανού πολίτη, αλλά και τα άπειρα θύματα που αφορούν κυρίως σε μειονότητες, της αστυνομικής αυθαιρεσίας, είναι καχύποπτη σε όποιο νέο κρούσμα βίας από την αστυνομία. Η μητέρα ήταν άοπλη, γι' αυτό και πολλοί αρθογράφοι και σχολιαστές τονίζουν πως οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να στοχεύσουν στα ελαστικά του αυτοκινήτου της για να την ακινητοποιήσουν και όχι να την δολοφονήσουν. 

Οι δημοσιογράφοι των Times πάλι, υποστηρίζουν πως η Κάρει πριν δεχθεί τον θανάσιμο πυροβολισμό αστυνομικού βγήκε από το αυτοκίνητό της και έπειτα δέχθηκε τα πυρά από πάνω από έναν άνδρα των τοπικών αρχών.