Μία ιδιαίτερα συγκινητική επιστολή κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ευαισθητοποιεί. Πρόκειται για το γράμμα ενός παππού με παραλήπτη την κόρη του η οποία αποκύρηξε τον γιο της και εγγονό του επειδή ήταν γκέι. Ο παππούς νουθετεί, δίνει το παράδειγμα και της κάνει ένα δώρο με τη στάση του, για το πώς μεγαλώνονται τα παιδιά. Γράφει:

«Αγαπητή Κριστίν,
Σαν κόρη με απογοήτευσες. Είχες δίκιο όταν έλεγες ότι έχουμε μια «ντροπή στην οικογένεια», αλλά έκανες λάθος για το ποιος είναι.
Το να διώξεις τον Τσαντ από το σπίτι σας, απλά επειδή σου είπε ότι ήταν γκέι είναι το πραγματικό «βδέλυγμα» εδώ. Ένας γονέας να απαρνείται το παιδί είναι αυτό που πραγματικά «εναντιώνεται στη φύση».

Το μόνο έξυπνο πράγμα που άκουσα να λες σε όλα αυτά ήταν ότι «δεν μεγάλωσα τον γιο μου για να γίνει γκέι». Φυσικά και δεν το έκανες. Γεννήθηκε έτσι, όπως ακριβώς γεννήθηκε και χωρίς να επιλέξει να είναι - όπως πχ. δεν επέλεξε να είναι αριστερόχειρας. Εσύ ωστόσο επέλεξες να είσαι στενόμυαλη, άκαρδη και οπισθοδρομική.

Αφού λοιπόν μπήκαμε στη διαδικασία να απαρνιόμαστε τα παιδιά μας τότε θα πρέπει και εγώ επί τη ευκαιρία να σου πω ένα αντίο...
Τώρα έχω έναν fabulous (όπως λένε και οι γκέι) εγγονό να μεγαλώσω και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με την [άκαρδη σκύλα] κόρη μου. Αν τυχόν ξαναβρείς την χαμένη καρδιά σου πάρε μας τηλέφωνο...

Ο μπαμπάς»