Όταν της έγινε πρόταση από ιερέα –και μπράβο του!- για να επισκεφτεί την κινητή μονάδα μαστογραφίας στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού η Έλλη Κοκκίνου είπε αμέσως το «ναι», δίνοντας το δικό της μάθημα ζωής.

Μιας και ο Οκτώβριος έχει οριστεί ως μήνας πρόληψης, η τραγουδίστρια βρέθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στα Άνω Πατήσια, όπου βρισκόταν η μονάδα μαστογραφίας και ήταν μία από τις 150 γυναίκες που εξετάστηκαν. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τις γυναίκες να εξεταζόμαστε τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Ειδικά όσες έχουμε περάσει την ηλικία των σαράντα, επιβάλλεται να ενημερωνόμαστε και να προλαμβάνουμε», δήλωσε η Έλλη Κοκκίνου στην εφημερίδα «Espresso», συμπληρώνοντας ότι η εξέταση δεν είναι επώδυνη.

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι και εκείνη κάνει τουλάχιστον μία μαστογραφία τον χρόνο: «είναι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω στον εαυτό μου, στο παιδί μου, στην οικογένειά μου, στους φίλους μου». Τέλος, η 43χρονη τραγουδίστρια συνεχάρη τον πατέρα Θωμά Τσόη, που πρωτοστατεί στην προσπάθεια για ενημέρωση και εξέταση των γυναικών της ενορίας του.

Από την πλευρά του, ο ιερέας ευχαρίστησε την τραγουδίστρια, τονίζοντας πως ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκλησή του, ενώ την χαρακτήρισε «υπέροχο άνθρωπο και αληθινό».