Η Ζέτα Μακρυπούλια είναι από 13 χρόνων στην τηλεόραση και στην υποκριτική. Μεγαλώνοντας μπροστά στα μάτια του κοινού, έγινε ένα πλάσμα που δούλεψε πολύ με τον εαυτό του και συνεχίζει για δεύτερη δεκαετία ψυχανάλυση, μη επαναπαυμένη στις δάφνες της ωραίας μόνον.

Ευγενής, καθόλου συγκρουσιακή και με επίγνωση του πρόσκαιρου της οποίας δημοφιλίας, έχει αποδεχτεί τον ρόλο των ΜΜΕ στη ζωή της, αλλά φτάνει στο σημείο να ξεσπά. Στο Big Fish λέει: «Μπορώ να βρω δημοσιεύματα από τα 19 μου μέχρι και σήμερα που είμαι 35, τα οποία λένε για μένα τα ίδια και τα ίδια. Κι εγώ θέλω να βγω κάποια φορά και να πω ένα «σταματήστε», ένα «δεν ξέρετε τι σας γίνεται».

Συνεχίζει λέγοντας πως: «Για να είσαι ηθοποιός πρέπει να κάνεις και άλλα πέντε πράγματα, προωθητικά, αυτά που απαιτούν μια, δυο, τρεις φωτογραφήσεις που και σε αποσυντονίζουν και σε κουράζουν. Πολλές φορές όμως με κουράζει η κακεντρέχεια και η σιωπή...  Εγώ χρόνο με τον χρόνο αντιλαμβάνομαι αυτό που λέγανε οι παλιοί. Πως η δουλειά αυτή θέλει πολύ γερό στομάχι. Πλέον το ξέρω στο πετσί μου τι εννοούσαν. Ανά πάσα στιγμή μπορεί ο καθένας να βγει και να υποθέσει πολλά για σένα. Είναι πολύ πιο εύκολο να κρατήσεις μια στάση σιωπής απέναντι σε όλα αυτά από το να βγεις και να απαντήσεις. Εμένα αυτό με κουράζει»…