Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Κάνει καριέρα. Δεν μιλάει τη γλώσσα την ελληνική. Δεν ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Την είχε βγάλει ο Θέμος στα κανάλια ως την ωραία άσχετη. Μετά χόρεψε στο Dancing. Τώρα θα είναι στο πλατό του πρωινού του ζεύγους Σκορδά – Λιάγκα. Με τι προσόντα; Ότι είναι ωραία, ξανθιά.

Το ότι πέταξε την ατάκα: «Δύο φορές την εβδομάδα θα βρίσκομαι εκτός πλατού» σε τηλεοπτική συνέντευξή της και ότι ασελγεί και αυτή με τη σειρά της, στην πολύπαθη ελληνική γλώσσα, που αν μη τι άλλο, οι άνθρωποι της τηλεόρασης οφείλουν να τη μιλάνε σωστά, είναι λεπτομέρεια. Το κοινό δεν ζει χωρίς την Νάργες. Την έχει μεγάλη καΐλα.

Γι' αυτό και ο ΑΝΤ1 της βρίσκει πάντα απασχόληση. Και η ίδια δεν θεωρεί υποχρέωσή της, να κάνει κάνα ιδιαίτερο να μάθει να μιλάει στοιχειωδώς τη γλώσσα της χώρας, που της δίνει δουλειά. Η παντιέρα της ασέλγειας πάνω στις λέξεις, δεν είναι χαριτωμένη. Είναι ενοχλητική, επώδυνη, απαράδεκτη και επικίνδυνη! Διότι είναι άλλο η αφελής ομορφούλα και άλλο η αστοιχείωτη!

Μέσα σε σωρεία άλυτων εθνικών ζητημάτων, φτώχειας και αδιεξόδων, ούτε τώρα δεν μπορεί η ελληνική ιδιωτική –και η ανύπαρκτη δημόσια φυσικά- να ανταποκριθεί με αξιοπρέπεια στους καιρούς; Μιμείται τον ανάλαφρα, ανούσιο εαυτό των περασμένων χρόνων και επιλέγει τα πρόσωπά της με αδιευκρίνιστα πάντα κριτήρια εν ονόματι του κοινού, ερήμην του και που φυσικά δε θα βάλει ντέρτι και καημό καμία Νάργες. Το ψωμί δε μας το τρώει η κοπελίτσα αλλά και το «πλατό, του πλατού, τα πλατά, των πλατών» μας πέφτουν πολύ βαριά και χάνουμε την παροιμιώδη (λέμε και κάνα αστείο!), ψυχραιμία μας…

Μαθαίνουμε δε, πως η κυρία Νάργες, θα πρωταγωνιστήσει και στο θέατρο, στο όποιο φυσικά και δεν έχει καμία εκπαίδευση, δεν έχει σπουδές και αφοσίωση, απλά κάποιοι επενδύουν στην αναγνωρισιμότητά της εις το όνομα της Τέχνης. Το ότι το θέατρο από τη φύση του, είναι ο θεματοφύλακας της ομιλούσας γλώσσας, είναι λεπτομέρεια. Αρκεί που η Νάργες είναι γνωστή επειδή χόρευε τσα τσα τσα! Ας διαπρέψει και εκεί…