Στον Σπύρο Χαριτάτο, μίλησε για την πραγματικότητα ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, με άποψη πολιτική για το κοινοβούλιο, τους φόρους, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την ανεργία!

«Δεν πιστεύω σε ηγέτες. Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει κάποιος που έχει άσχημες προθέσεις. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι τραγικό και θα φτάσει στα όρια της προδοσίας. Δεν βλέπω πουθενά κάτι που να με κάνει αισιόδοξο. Ας βρουν κάτι να μας κάνουν αισιόδοξους και αύριο το πρωί θα πούμε «μπράβο», είπε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι «κάποιοι τους ψήφισαν και βγήκαν» και υποστήριξε ότι «είναι ένα πράγμα για το οποίο θα μπορούσαν να το είχαν λύσει εδώ και πολύ καιρό ή να μην έχει γίνει αυτό που έγινε. Δεν έπεσα από τα σύννεφα ούτε και πρόκειται. Είναι ένα γεγονός για το οποίο περιμένουμε να δούμε τι θα πει η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να πάει κανείς φυλακή επειδή έχει στο σπίτι του τον Χίτλερ».

Μέσα από την ευαισθησία στα ερεθίσματα του καλλιτέχνη αφόρισε: «ο φασισμός είναι ένα πράγμα που έρπει και επειδή έχει προεκτάσεις οι οποίες είναι χρήσιμες, κάνουν τη δουλειά του καθενός. Αν είσαι λίγο φασίστας και κερδίζεις σε βάρος κάποιων άλλων και αυτό είναι ένα πράγμα που σε βολεύει. Δεν είναι φασισμός να κάνει το παιδί σου, αυτό που θες εσύ; Δεν είναι φασισμός να επιβάλλεις μια δουλειά στον άλλον μια δουλειά σου, τα ωράρια σου; Μόνο ο πολιτικός φασισμός είναι αυτός ο οποίος επικρατεί με τις λογικές που ξέρουμε; Δεν είναι φασισμός να μην αφήνεις τον άλλον να λέει την γνώμη του; Φασισμός σημαίνει να μην αφήνεις να επικρατήσει τίποτα άλλο εκτός από την δική σου άποψη»…

Για τη δολοφονία του Π. Φύσσα παραδέχτηκε πως «σοκαρίστηκα, το ξέραμε το παιδί αυτό. Ήταν φίλος του Ζουγανέλη. Τον είχα γνωρίσει. Μιλάμε για μία σχιζοφρένεια. Είναι δυνατόν να κάθονται δύο άνθρωποι στην καφετέρια και να σφάζουν τον έναν»;

Για την ανεργία είπε ότι «από τους ανθρώπους που ξέρω από παιδάκι, τακτοποιημένοι οικονομικά είναι ένα 10%. Το μεγαλύτερο ποσοστό χρωστάνε και τους χρωστούν. Αυτή τη στιγμή, αν μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς είσαι και δακτυλοδεικτούμενος. Βλέπω παιδιά που δουλεύουν τα οποία είναι ευτυχισμένα και ας παίρνουν 500 ευρώ».

Με αφορμή την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αναρωτήθηκε: «Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια; Πριν υπήρχε λύση; Δεν υπάρχει λύση για την Ελλάδα και υπάρχει για την Αμερική»; και πρόσθεσε «είναι «παραμύθια της Χαλιμάς». Υπάρχει μία συνωμοσία».