Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Είδα έναν αφοσιωμένο συνάδελφο, εργατικό και έμπειρο στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτης, εχθές, να ζητάει συγγνώμη από το ζεύγος Σκορδά – σύζυγος, γιατί λέει, πολύ στεναχωρήθηκαν που στο περιοδικό ΟΚ, είχαν εξώφυλλο τις φήμες για πιθανή εγκυμοσύνη της. Στην εκπομπή, έπαιζε ρεπορτάζ που ανά ώρα και λεπτό διεκτραγωδούσε το πώς εξέλαβε το ζευγάρι το εξώφυλλο! Ήταν τόσο δε βαρύ το κλίμα, που μόνο με ανακοινωθέντα όταν ο Μεταξάς είπε ΟΧΙ στους Ιταλούς, μπορεί να συγκριθεί!

Το ζευγάρι που μόλις ξεκίνησε εκπομπή πρωινή, στο νέο κανάλι που το φιλοξενεί, μιας και οι Έλληνες παρουσιαστές σαν ένας φτιασιδωμένος θίασος θεαμάτων και ζογκλερικών θαυμάτων περιπλανάται από συχνότητα σε συχνότητα, βρέθηκε πρώτο θέμα, σε όλα τα αντίστοιχης θεματολογίας έντυπα και εκπομπές.

Ο ίδιος ο σύζυγος της κ. Σκορδά έσπασε την ωριαία σιωπή του –και πολύ λέω- τονίζοντας πως «όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, δεν μπορεί να τα κρύψει κάποιος. Είναι κάτι ευχάριστο και θα το δείτε και θα ανακοινωθεί», προσθέτοντας πως θα ήθελαν δεύτερο παιδί και τονίζοντας πως «αυτά τα δημοσιεύματα είναι λίγο δημοσιογραφικά φάουλ για μένα». Να σημειωθεί πως ο παρουσιαστής που συζητά για κομψούς χειρισμούς δεν είναι και ο κατεξοχήν politically correct στα σχόλια του. Για παράδειγμα μόλις σήμερα, στον αέρα της ψυχαγωγικής του τηλεοπτικής εκπομπής σχολίασε δηλώσεις της Φωτεινής Δάρρα τονίζοντας πως «παιδιά, χαμός γίνεται στο έντεχνο! Όταν τα λέω εγώ, κάνουν πιο άγριο σεξ οι έντεχνοι. Ένα μεγάλο κρεβάτι το έντεχνο τελικά!». Αυτό όμως αφορά στις ζωές των άλλων… Στη δική του συνέχιζε να μιλά για τις φήμες περί εγκυμοσύνης λέγοντας πως δεν έχει μιλήσει με τον διευθυντή του περιοδικού ο οποίος, καλεσμένος στην εκπομπή της Μελέτη, υποστήριζε ότι έχει στείλει γραπτό μήνυμα στο ζευγάρι.

Με δεδομένο πως τόσο το περιοδικό όσο και το ζεύγος των παρουσιαστών είναι στον ίδιο όμιλο, ενώ ο διευθυντής χρόνια πολλά γνωρίζεται με τους δυο παρουσιαστές, η κατάσταση μοιάζει τουλάχιστον άβολη. Απορίας άξιον βέβαια είναι από πότε θεωρείται προσβολή και θέμα για να πληγωθείς η φήμη πως μπορεί να είσαι έγκυος και γιατί κάποιος επαγγελματίας να ζητά συγγνώμη γιατί έκανε τη δουλειά του. Το να είσαι έγκυος, ακόμα και στο ευαίσθητο διάστημα των τριών πρώτων μηνών -αν και όλη η εγκυμοσύνη, ακόμη και ο τοκετός είναι ευαίσθητες περίοδοι- είναι χαρά και σε κάνει ευτυχή άρα μεγαλόκαρδο και γενναιόδωρο άτομο. Το «φήμες περί εγκυμοσύνης» και το «ένα μωρό για την Φαίη» που ήταν ο τίτλος του περιοδικού στο εξώφυλλο, δεν είναι προσβλητικά, δεν είναι υβριστικά, δεν είναι καν υπαινικτικά για κάτι επιλήψιμο. Προς τι τότε ο τόσος θόρυβος;

Mαζί μου συμφωνεί νομίζω και η Κλεοπάτρα Πατλάκη μέσα από τη νέα της στήλη - καλοτάξιδη: 
 
«Στο μεταξύ, είναι Παρασκευή σήμερα και η Φαίη μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι στον διευθυντή περιοδικού που βγήκε χθες στη Μελέτη ζητώντας συγγνώμη από την παρουσιάστρια, γιατί λέει τη στεναχώρησε που έγραψε ότι μάλλον είναι έγκυος. Μα δεν έγραψες καλό μου ότι είναι λεπρή. Έγκυος έγραψες ότι είναι. Τι στο καλό, από πότε πρέπει να ζητάς συγγνώμη επειδή κάνεις τη δουλειά σου και όχι μόνο δημόσιες σχέσεις;»