Η Χρύσα Ρώπα, τόσο αγαπημένη κοινού και συναδέλφων της, μίλησε στο περιοδικό «People», για την προσωπική της ζωή αλλά και τον πρώην σύζυγό της, Θανάση Λάλα, όπως δε συνηθίζει αλλά χωρίς να μασήσει τα λόγια της ή να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της.

Ανάμεσα σ' άλλα είπε: «Ποτέ δεν ήθελα να παντρευτώ. Παντρεύτηκα 15 ημέρες προτού γεννήσω, χωρίς να καταλάβω πραγματικά το γιατί». Όμως έχει ερωτευτεί: «πολλές φορές και έντονα, γι' αυτό και οι σχέσεις μου ήταν πάντοτε μακροχρόνιες. Πέφτω στα πατώματα, αλλά εγώ έχω την ποιήτριά μου την Νικολακοπούλου και τον Κραουνάκη μου συνενόχους. Ο έρωτας σου παίρνει τα μυαλά. Λογική και έρωτας δεν πάνε μαζί» και τόνισε: «Έχω κάνει ακραία πράγματα μόνο στον έρωτα, στα οποία δεν μπορώ να αναφερθώ γιατί είναι ακατάλληλα για ανηλίκους».

Ο Θανάσης Λάλας σε συνέντευξή του άφησε να εννοηθεί ότι της ζητά συγγνώμη... «Και λοιπόν;...» είπε η Χρύσα Ρώπα, «θα ήθελα ο κύριος Λάλας να μην ασχολείται μαζί μου στο εξής. Θα επιθυμούσα επίσης να μην χρησιμοποιεί το όνομά μου για κανέναν λόγο και κυρίως για τα δικά του ενοχικά προβλήματα. Ο καθένας μπορεί να συνεχίσει να έχει τις ενοχές του χωρίς να τις δημοσιοποιεί. Θα ήθελα απλώς να σεβαστεί ότι εγώ είμαι η μάνα του παιδιού του»!