Είναι γνωστή η κόντρα των Beatles με τη χήρα του John Lennon, Yoko Ono, την οποία τα τρία άλλα μέλη του συγκροτήματος δεν σταμάτησαν ποτέ να κατηγορούν για την προκλητική συμπεριφορά του φίλου τους και τη διάλυση του ιστορικού γκρουπ τους. Έπειτα από δεκαετίας διαμάχης, ο Paul McCartney αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην κόντρα και να σηκώσει λευκή σημαία προς τη Yoko Ono.

Σε συνέντευξή του στο Rolling Stone, o 71χρονος μουσικός μιλά ειλικρινά για τη χήρα του φίλου του. "Ναι είναι κακός μπελάς. Ο  χρόνος όμως είναι ο καλύτερος γιατρός. Απλώς σκέφτηκα, αν ο John την αγαπούσε, τότε πράγματι πρέπει να υπήρχε κάτι. Δεν ήταν χαζός!". Και όπως πρόσθεσε: "Είναι κάπως σαν να είπα ε, και τι θα κάνεις; θα κρατάς κακία που πραγματικά δεν έχεις λόγο;". Ο McCartney χρεώνει στον αείμνηστο George Harrison τη δυνατότητα να συγχωρέσει και να προχωρήσει: "Ο George θα μου έλεγε ' δεν θέλεις τέτοια πράγματα να επιβαρύνουν όλη σου τη ζωή'".

Ωστόσο, παρά τη μεγαλοψυχία του, υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν θα συγχωρέσει ποτέ: τον δολοφόνο του John Lennon, Mark David Chapman. "Πιστεύω θα μπορούσα να συγχωρέσω λίγο πολύ τον οποιονδήποτε άλλο. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλω να τον συγχωρέσω. Είναι ένας τύπος που έκανε κάτι τόσο τρελό και οριστικό. Γιατί να του χαρίσω τη συγγνώμη μου;".