Ήταν αρχές του 2003 όταν η Φαίη Σκορδά ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την ελληνική τηλεόραση. Δούλευε συνεχώς. Σύντομα ανέλαβε και τις Δημόσιες Σχέσεις του Fashion Forward.

Το τέλος του 2004 τη βρίσκει ξανθιά πια στο πλευρό του Διογένη Μαργιόλα να παρουσιάζει την εκπομπή «La vie en rose» με τα κοσμικά events της πόλης. Το Φεβρουάριο του 2005 κάτι αρχίζει να κινείται στο Μακεδονία TV και η Φαίη Σκορδά λέει την πρώτη της τηλεοπτική «Καλημέρα». Κάθε Φλεβάρη σαν από θαύμα παρουσιάζει τάσεις φυγής, θέλει να παρατήσει την τηλεόραση και να ανοίξει καφέ ή παγωτατζίδικο! Το 2005 η Φαίη γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό από τα βιντεάκια του Θέμου. Στις αρχές του καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς η Ζήνα Κουτσελίνη της πρότεινε να κατέβει στην Αθήνα.

Για έρωτες στην πρωτεύουσα, ούτε λόγος. Στην Αθήνα η Φαίη βίωσε την προσωπική μοναξιά –περιέργως, ούτε και η ίδια περίμενε πως θα γνώριζε το ταίρι της εκεί όπου περνά τη μισή της ζωή: σε ένα τηλεοπτικό πλατό. Σε αντίθεση με τη συμπεριφορά της απέναντι στους συνεργάτες της, η Φαίη Σκορδά είναι πάρα πολύ σκληρή με τον εαυτό της. Στην εκπομπή θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο χωρίς όμως να παρεμβαίνει στο έργο των άλλων. Γι΄ αυτήν το πιο σημαντικό αγαθό είναι η οικογενειακή ειρήνη.