«Είναι μία από τις ελάχιστες φωτογραφίες που έχω με τον πατέρα μου από την παιδική μου ηλικία». Η διακεκριμένη δημοσιογράφος της Σουηδίας και αγαπημένη τηλεοπτική προσωπικότητα της Ελλάδας, Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, έγραψε αυτά τα λόγια στο διαδίκτυο για να παρουσιάσει μία ασπρόμαυρη φωτογραφία της από τα παιδικά της χρόνια.

Η κα. Πασχαλίδου είχε παραδεχτεί πως «ο μπαμπάς μου έπινε, αλλά ξέρετε, εμείς είμαστε Έλληνες και δεν λέγαμε ότι είναι αλκοολικός. Τώρα πια, τον καταλαβαίνω. Γεννήθηκε στον Εμφύλιο, χωρίς πατέρα, είχε εννιά αδέλφια, η γιαγιά μου ήταν μόνη της, χωρίς μόρφωση. Μεγάλωσε στους δρόμους. Δεν ήξερε τι θα πει οικογένεια».

Αυτά είχε αποκαλύψει στο περιοδικό «Εγώ» η δυναμική δημοσιογράφος που μεγάλωσε και ζει στη Σουηδία, ύστερα από επιλογή του πατέρα της να πάρει τον δύσκολο δρόμο της μετανάστευσης. Η ίδια συνέχισε μιλώντας για την κατάσταση του πατέρα της, τώρα: «Σήμερα είναι 67 χρονών και δουλεύει ακόμη σκληρά. Καθαρίζει παράθυρα και γραφεία και είναι γεμάτος ενέργεια. Πριν από δύο μήνες, ενώ καθάριζε τους κάδους έξω από εμπορικό κατάστημα, τον χτύπησε λεωφορείο. Στην ασφαλιστική εταιρεία, αλλά και στην εταιρεία των λεωφορείων, δεν του έδωσαν καν σημασία. Όταν έγραψα ένα άρθρο, τότε θυμήθηκαν ότι πρέπει να βοηθήσουν. Επί τρεις μήνες ήταν χάλια».