Πλήρη επίγνωση των τάσεων της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας έχει ο Έλτον Τζον, που σε πρόσφατη συνέντευξή του παραδέχτηκε πως τα τραγούδια του πλέον δεν έχουν απήχηση στο σύγχρονο κοινό.

Παρ' όλα αυτά ο 66χρονος καλλιτέχνης δεν σκάει, ούτε το βάζει κάτω. Ισα ίσα εμφανίζεται πιο ικανοποιημένος από ποτέ με τη δουλειά του, αφού, όπως ισχυρίζεται, είναι μεγάλο ατού να μην κυνηγάς όπως παλιά τις επιτυχίες στα μουσικά τσαρτ. 

«Δεν πιστεύω πως οι μελωδίες και τα τραγούδια μου έχουν την ίδια απήχηση με το παρελθόν. Μπορεί στον κόσμο να αρέσουν, όμως οι δίσκοι δεν κάνουν τις ίδιες πωλήσεις πια. Εμένα όμως αυτό δεν με νοιάζει πλέον», σχολίασε ο συνθέτης και τραγουδιστής, η ζωή του οποίου θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον βρετανό ηθοποιό Τομ Χάρντι. «Eχω γνωρίσει πολλές επιτυχίες στη ζωή μου και πλέον έχω την πλήρη ελευθερία να μην με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο Έλτον Τζον, που τον προηγούμενο μήνα, σε πείσμα των καιρών και των δυσοίωνων προβλέψεων, κυκλοφόρησε το 31ο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «The Diving Board».