Είναι γνωστή η ευαισθησία της έμπειρης παρουσιάστριας γύρω από κοινωνικά ζητήματα που αφορούν συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Η Ρούλα Κορομηλά τιμήθηκε για την προσφορά της στην εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Σε μία βραδιά που ξεχείλιζε ανθρωπιά η κα. Κορομηλά παρέλαβε τιμητική πλακέτα ενώ δεν παρέλειψε να περάσει τα δικά της κοινωνικά μηνύματα στον συγκεντρωμένο κόσμο.

Μετά το τέλος της ανθρωπιστικής εκδήλωσης, ανέγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Ένας από τους πολλούς σημαντικούς σταθμούς της τηλεοπτικής πορείας μου. Τηλεμαραθώνιος για τα παιδιά της εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την θεμελίωση του κτιρίου που θα στέγαζε παιδιά που πάσχουν απο εγκεφαλική παράλυση... Το όνειρο πραγματοποιήθηκε. Ευτυχισμένη και περήφανη είδα χτες χαρούμενους ανθρώπους, γεμάτους ζωή, δύναμη, αισιοδοξία, αγάπη, προσφορά, αλληλεγγύη και απόλυτη τρυφερότητα να παραδίδουν μαθήματα ζωής!...
 
... Το βραβείο μου το αφιερώνω σε όλους που τότε εργαστήκαμε σκληρά και αφιλοκερδώς για την υλοποίηση ενός στόχου. Επίσης το αφιερώνω με αγάπη και σεβασμό σε όλο τον κόσμο που συνέβαλε οικονομικά και ηθικά αποδεικνύοντας πως στα δυσκολα είμαστε όλοι ενωμένοι... η ψυχή του ανθρώπου, ένα πράμα πιο αληθινό απ' όλες τις αλήθειες».

Λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση...