Είναι ηθοποιός, κόρη σημαντικού συγγραφέα των ελληνικών γραμμάτων και του θεάτρου, συγγραφέας η ίδια, σεναριογράφος και στιχουργός. Κι όμως! Ενώ η Ελένη Ζιώγα είναι τόσο γνωστή και οικεία στο ευρύ κοινό, ελάχιστα πράγματα για την προσωπική της ζωή είναι δημοσιοποιημένα. Πρόσφατα αποφάσισε να μιλήσει για άγνωστες πτυχές της ενδιαφέρουσας ζωής της, στο Πρώτο Θέμα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι ξεχωριστοί άνθρωποι φτιάχνονται από υστέρημα και δυσκολίες.

Η Ελένη Ζιώγα αγάπησε τον πατέρα της κόρης της όταν ήταν 16χρονών. Στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι της για να μείνει μαζί του. «Ήταν μουσικός και με θυμάμαι 16χρονο κοριτσάκι να περπατάω στα κακόφημα τότε καλντερίμια της Πλάκας για να βρω τον αγαπημένο μου στο κουλτουριάρικο στέκι όπου έπαιζε, κι από πίσω να με ακολουθούν ένα τσούρμο ναύτες, πιστεύοντας πιθανώς ότι θα μπορούσα να τους εξασφαλίσω μια ενδιαφέρουσα νύχτα», εξομολογήθηκε στην εφημερίδα. Η Ελένη Ζιώγα έπεισε τον αγαπημένο της να τελειώσει το σχολείο και να μείνουν μαζί, ενώ εκείνη άφησε το Αρσάκειο.

«Θυμάμαι που ήρθε με ένα τρίκυκλο και φορτώσαμε όλα τα έπιπλα της εφηβικής μου κρεβατοκάμαρας. Έτσι. Άπονα. Χωρίς δεύτερη σκέψη εγκατέλειψα το πατρικό μου. Οι γονείς μου πήγαν να τρελαθούν. Ούτε που τους σκέφτηκα. Γραφτήκαμε λοιπόν για τις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και οι δυο σε ένα ιδιωτικό της συμφοράς, καθόμαστε στο ίδιο θρανίο και βέβαια αντιγράφαμε ο ένας από τον άλλο. Τότε το διασκέδαζα, αλλά σήμερα βλέπω ακόμα εφιάλτες. Οι συμμαθητές μου ήταν άγρια παιδιά, βγαλμένα από τη «Ζούγκλα του μαυροπίνακα» αλλά όσο περίεργο κι αν ακούγεται, μέσα σε εκείνο το γκροτέσκο σκηνικό ξεκίνησε η προσωπική μου καλλιτεχνική διαδρομή».

Η Ελένη Ζιώγα είχε παντρευτεί στα 17 της με την απρόθυμη υπογραφή έγκρισης του πατέρα της και μετά τη γέννηση της κόρης της πέρασε στη Φιλοσοφική, ενώ λίγο αργότερα χωρίζει. «Φεύγω από το σπίτι με ένα παιδί δυο ετών στην αγκαλιά και ούτε ένα δίφραγκο στην τσέπη. Είχα τα πάντα. Τις σπουδές μου, τη δουλειά μου, το παιδί μου. Είχα και τον έρωτα. Τώρα σκέφτομαι ότι με την πυρετώδη ιδιοσυγκρασία μου η κόρη μου ήταν για μένα ζώνη ασφαλείας. Γιατί πάνω απ’ όλους και όλα έβαζα την αγάπη μου γι’ αυτήν και έτσι αναγκαστικά ισορροπούσα. Αν δεν υπήρχε αυτό το φρένο στη ζωή μου, αν ο Θεός δεν είχε επιτρέψει να υπάρξει, ειλικρινά δεν ξέρω σήμερα που θα βρισκόμουν». Η Ελένη Ζιώγα όμως δεν περίμενε την τραγωδία που της χτύπησε την πόρτα. Ο άντρας που αγάπησε στη ζωή της, ο πατέρας της κόρης της για τον οποίο άλλαξε την ζωή της, σκοτώθηκε σε τροχαίο. Η Ελένη Ζιώγα προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της και να έχει χρήματα, ασχολείται ως δημοσιογράφος. Μοιραία σχεδόν καταπίνεται με την λογοτεχνία και εκεί γνωρίζει τον σκηνοθέτη Νίκο Κουτελιδάκη με τον οποίο παντρεύτηκε.