Ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» με αφορμή την παράσταση «Sorry, I am Greek» και τη βαθύτατη θλίψη που κρύβει στα βγαλμένα από τη ζωή μας αστεία του…

«Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, να μην υπάρχει αυτή η πίκρα. Υπάρχει μια υποδόρια θλίψη που είναι ολονών. Τη βλέπεις, την οσμίζεσαι καθημερινά, υπάρχει στον αέρα που αναπνέεις. Δεν θα μπορούσα, επομένως, να μη νιώθω έτσι, να μην αντιλαμβάνομαι ότι υφίσταται αυτό το υπόστρωμα, γιατί θα φαινόταν ότι βρίσκομαι εκτός εποχής. Δεν χρειάζεται κανείς να βιάζεται, αφού τις περισσότερες φορές τα λέει όλα η σιωπή.

Αν και έχω την αίσθηση ότι η σιωπή που ζούμε στις μέρες μας και σ' αυτή τη χώρα είναι άλλη: είναι αυτή η σιωπή που νιώθεις κοιτάζοντας το καμένο σου σπίτι και σοκαρισμένος δεν μπορείς να αντιδράσεις. Και θέλει μεγάλη δύναμη να το ξαναφτιάξεις, κάτι που νιώθω να επωμίζομαι κι εγώ με τον δικό μου τρόπο στην παράσταση. Νιώθεις μεγάλη δύναμη όταν βλέπεις τον κόσμο να δυναμώνει, να "κοχλάζει" και να συγκινείται απ' όσα συμβαίνουν στη σκηνή».