Έχοντας περάσει επιτυχίες αλλά και από συλλογικά αδιέξοδα στη δουλειά της η Σταματίνα Τσιμιτσιλή δίνει στα πράγματα τις διαστάσεις που τους αρμόζουν, χωρίς να μεγεθύνει προβλήματα.

Με πλήρη συναίσθηση της κατάστασης της Ελλάδας γύρω της, γνωρίζει πως τα δικά της επαγγελματικά μονοπάτια δεν είναι δύσβατα γι' αυτό δεν κλαίγεται όπως άλλες παρουσιάστριες που βρέθηκαν, επίσης, εκτός καναλιών ενώ ήταν έγκυες, όπως η κα. Καραβάτου για παράδειγμα.

Πολύ προσγειωμένα δηλώνει για τη διακοπή της συνεργασίας της με τον ΑΝΤ1πως: «Γράφτηκαν πολλά και με μεγάλη δόση υπερβολής. Δεν θα κρύψω ότι στεναχωρήθηκα όπως θα στεναχωριόταν ο καθένας που θα έπρεπε να διαχειριστεί την ξαφνική διακοπή μιας συνεργασίας που θεωρούσε δεδομένη, αλλά ως εκεί. Καλώς ή κακώς στον χώρο μας αυτά συμβαίνουν και ξέρω ότι δεν υπήρξε κάτι προσωπικό. Για μένα αυτή η ιστορία ανήκει πλέον στο παρελθόν και δεν θα ήθελα να συνεχίσω να την αναμασώ».

Όσο για τη σχέση της με την Φαίη και τον Γιώργο; «Σε επαγγελματικό επίπεδο η Φαίη και ο Γιώργος έκαναν ότι θα έκανε ο καθένας μας. Αποδέχτηκαν την τηλεοπτική πρόταση που θεώρησαν πιο συμφέρουσα. Τα υπόλοιπα αφορούσαν εμάς και όλα καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Θέμα.